Prefectura Olt se implică în promovarea culturii pentru dezvoltarea turistică a judeţului

Prefectura Olt se va implica în promovarea culturii judeţului, în scopul dezvoltării turismului, prin realizarea unui volum de prezentare care va conţine informaţii puse la dispoziţie de toate instituţiile locale de cultură.
 
Mai precis, documentul ca cuprinde prezentarea generală a fiecărei instituții culturale (centre culturale, biblioteci, teatre, muzee etc), manifestările culturale permanente (festivaluri locale, județene, naționale și internaționale, stagii teatrale etc), dar şi informaţii despre tradiții și obiceiuri locale.
 

„Cunoaşterea, păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi valorilor culturii populare din județul Olt reprezintă pentru Instituția Prefectului – Județul Olt un factor important în dezvoltarea comunității și crearea unei imagini favorabile a județului ca destinaţie turistică. Plecând de la aceste deziderate ne-am propus realizarea unui document de prezentare, intitulat sugestiv: «Manifestări culturale permanente și instituții de cultură din județul Olt. Tradiții și obiceiuri pe meleaguri oltene», ocument ce va fi întocmit pe baza informațiilor puse la dispoziție de instituțiile de cultură din județ”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

Această acțiune se derulează în cadrul proiectului „Promovarea valorilor și tradițiilor culturale ca produs turistic al județului Olt“. 

„Prin implementarea acestuia, Instituția Prefectului doreşte să se asigurare o dezvoltare durabilă a turismului, într-o manieră în care bogăţiile sale culturale şi de patrimoniu să fie, în egală măsură, apreciate în prezent şi păstrate pentru generaţiile viitoare”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here