O femeie din Slatina şi un bărbat din Deveselu au murit loviţi de maşină în mai puţin de 24 de ore

O femeie de 48 de ani, din Slatina, şi un bărbat de 50 de ani, din localitatea Deveselu, şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere petrecute la doar o zi distanţă unul de altul. Şoferii implicaţi în tragicele evenimente sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă.

O femeie din Slatina şi-a pierdut viaţa la numai 48 de ani într-un accident rutier produs, vineri, pe raza comunei Pleşoiu. Evenimentul s-a petrecut în jurul orelor 18.14, pe Drumul Naţional 64, în afara localităţii. Potrivit poliţiştilor, vina aparţine victimei, care a vrut să treacă strada prin loc nepermis.

„Un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea autoturismul pe direcţia Drăgăşani – Găneasa, a accidentat mortal o femeie, de 48 ani, din municipiul Slatina, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat ofițerul de relaţii cu presa al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

La nici 24 de ore de la tragedie, un alt accident rutier a avut loc la Deveselu, în urma căruia un localnic de 50 de ani şi-a pierdut viaţa. Acesta mergea pe bicicletă când a fost lovit de un autoturism care venea din spate.

„La data de 19.09.2015, orele 17.20, pe  DN 54, pe raza localităţii Deveselu, sat Comanca, o femeie de 24 ani, din oraşul Corabia, în timp ce conducea autoturismul din direcţia Caracal – Corabia, nu a păstrat o distanţă suficientă în mers faţă de bicicleta condusă, în aceeaşi direcţie, de un bărbat de 50 ani, din comuna Deveselu, şi a intrat în coliziune cu acesta. Din accident, a rezultat decesul bărbatului”, a explicat Claudia Radu.
Şoferiţa nu consumase alcool înainte de a se urca la volan, mai spun oamenii legii. În ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Cele două tragedii petrecute în nici 24 de ore au avut loc în contextul în care autoritățile din Olt, alarmate de numărul mare al accidentelor mortale de anul acesta, se află în plin proces de luarea unor măsuri pentru reducerea numărului de evenimente rutiere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here