Uneperistul Emil Albotă sare în ajutorul liberalului Marius Bălaşa, omul lui Ştirbu. Iată de ce!

Prim-vicepreședintele UNPR Olt Emil Albotă sare în sprijinul liberalului Marius Bălaşa, care săptămâna trecută s-a plâns că o firmă de publicitate cu care încheiase contract pentru afișarea a două mesh-uri cu mesaj electoral în Slatina a renunţat la contract în urma unor presiuni de ordin politic.

Mesh-urile fuseseră amplasate pe două panouri de pe care au fost coborâte la numai o zi de la afişare.,Bălaşa acuzând că presiunile ar fi fost făcute de un partid politic prin administraţia publică locală. Primul politician care a avut o reacţie publică pe acest subiect este uneperistul Emil Albotă, care a postat pe un site de socializare un mesaj în sprijinul lui Bălaşa.

„Dacă afirmaţiile făcute public de unul dintre aspiranţii PNL la candidatura pentru funcţia de primar al Slatinei sunt reale, mă raliez poziţiei sale. Este inadmisibil ca într-un oras european al unei ţări democratice, administraţia locală să fie incapabilă să-şi gestioneze propriul statut de instituţie aflată în slujba cetăţeanului, împiedicând prin intimidări şi ameninţări afişarea publică a unor mesaje decente. Mă declar ferm împotriva acestor practici de subminare a drepturilor fundamentale şi libertăţii de expresie a cetăţenilor Slatinei, indiferent de poziţia pe care aceştia o ocupă în societate. În aceeaşi măsură acuz abuzurile de care dau dovadă unele personaje din administraţia locală în scopul intimidării şi limitării accesului cetăţenilor la informaţie, la exprimare şi la libera alegere”, a postat Emil Albotă pe pagina sa de socializare.

Această reacţie vine în contextul în care deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, ar fi făcut o înţelegere cu UNPR Olt pentru spijinirea candidatului acestui partid, nnimeni altul decât Emil Albotă, să câştige funcţia de primar al Slatinei anul viitor. Înțelegerea ar consta în lansarea, de către liberali, în bătălia electorală a unui candidat care să piardă alegerile în favoarea candidatului UNPR. Iar acest candidat ar urma să fie traseistul politic Marius Bălaşa, coleg de serviciu cu Albotă în Ministerul Educației. Pentru această lansare Bălaşa ar trebui însă să câştige competiţia internă în care au intrat alţi trei liberali şi care se va încheia prin organizarea unui sondaj de opinie. Cele două mesh-uri aveau, așadar, rolul de a înclina balanţa opiniei publice în favoarea lui Marius Bălaşa, astfel încât strategia lui Ştirbu să dea roade în defavoarea altor liberali înscrişi în competiţia internă pentru desemnarea candidatului. Printre aceştia se numără liberali care doresc cu adevărat să câştige funcţia de primar al Slatinei, precum Gabriel Dima Buliteanu sau Marian Căruntu.

1 COMENTARIU

  1. Prim-vicepreşedintele UNPR Olt, Emil Albota, a făcut şi profilul viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean. „Trebuie să fie un om cult, aplecat spre cetăţean, un om corect, onest şi căruia să-i sclipească ochii de inteligenţă”, Descrierea este vaga. Nu cred sa existe vreunul care sa nu corespunda acestor cerinte.Priviti poza cu atentie si va veti convinge.
    Deocamdata vom da exemplu de personaj SCLIPITOR DE INCULT:
    1) Emil Albota: Si daca tot vorbim de Biserica, imi vin in cap trei versete biblice ; Cauta si vei gasi, Bate si ti se va deschide, Cere si ti se va da. ( CAUTA,BATE,CERE). Acest vajnic politician invoca BIBLIA fara sa stie ce este un VERSET. (VERSET, versete, s. n. Paragraf, de obicei numerotat si cu inteles de sine statator, dintr-un text religios sau literar). Iata un exemplu de verset: Cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide (Matei 7-7; Luca 11-9). (CERE, CAUTA,BATE). Ca face inversiuni in textul BIBLIC, denaturandu-l propagandistic, este desigur un act de cultura. Cat despre adevaratul inteles al acestui profund verset,ce nu prea are a face cu momentul in care a fost invocat, nu are rost sa vorbim acum.
    2) DEX: SCLIPITOR, -OARE, Fig. Care se remarca printr-o inteligenta deosebita. SCLIPITOR DE INTELIGENT este un penibil PLEONASM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here