Pericol public pe şoselele din Olt: La volan fără permis de conducere şi beat criţă

Doi tineri, unul din Gorj, celălalt din localitatea olteană Curtişoara, au fost prinşi, sâmbătă, la volan de poliţiştii din Olt, deşi nici unul dintre ei nu deţinea permis de conducere. Cei doi puteau produce în orice moment o tragedie pe şosea, mai ales că unul dintre ei era beat criţă.

 

Unul dintre tineri, în vârstă de 21 de ani, din comuna Dănciuleşti, judeţul Gorj, a fost prins de poliţiştii din Caracal în timp ce conducea un autoturism pe una dintre străzile oraşului. Știind că nu posedă permis de conducere, el a minţit oamenii legii în privinţa numelui, dându-se altă persoană care figura în evidenţele Poliţiei cu permis.

„La data de 19.09.2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe o stradă din localitate au depistat un tânăr, de 21 ani, din comuna Dănciuleşti, judeţul Gorj, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. La solicitarea poliţiştilor de a prezenta documentele, acesta şi-a declinat identitatea în aceea a unei persoane, de 22 ani, din municipiul Craiova, care posedă permis de conducere”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Acum, tânărul va trebui să dea socoteală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi fals privind identitatea.

Un eveniment similar s-a petrecut, în aceeaşi zi, pe raza comunei Curtişoara, unde un tânăr de 26 de ani, din localitate, a fost prins de oamenii legii în timp ce conducea un autivehicul fără să aibă acest drept.  Mai mult, în urma testelor specifice, poliţiştii care l-au oprit în trafic şi-au dat seama că tânărul se urcase la volan beat criţă.
„În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul refuzând recoltarea de mostre biologice de sânge. În cauză, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, a precizat ofițerul de relaţii cu presa al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here