Doi tineri din Slatina şi Brebeni, arestaţi preventiv după ce au tâlhărit un bătrân în propria casă

Doi tineri, unul din Slatina, celălalt din Brebeni, au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, după ce în urmă cu o săptămână au tâlhărit un bătrân în propria locuinţă. La tâlhărie a mai participat o peroană, care este însă cercetată în libertate.

Este vorba de un bătrân de 74 de ani, din localitatea Brebeni, care în noaptea de 12 spre 13 septembrie a fost trezit din somn de zgomote ciudate în gospodăria sa. În casă pătrunseseră trei tineri care, prin violenţă, l-au deposedat pe proprietar de o sumă de bani, de un telefon mobil şi de cheile casei, după care au dispărut în noapte. La sfârșitul săptămânii trecute, tâlharii au fost descoperiţi de oamenii legii.  

„În urma activităţilor desfăşurate, la data de 18.09.2015, poliţiştii i-au identificat pe cei trei tineri, faţă de care s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată. Aceştia sunt bănuiţi că, în noaptea de 12/13.09.2015, prin escaladarea gardului împrejmuitor şi forţarea unei ferestre ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat, de 78 ani, din comuna Brebeni, unde, prin folosirea de violenţe fizice, i-ar fi sustras 74 lei, un telefon mobil şi cheile de la locuinţă”, a declarat comisarul şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Sâmbătă, doi dintre cei trei făptaşi, Ionuț Daniel Milcu şi Moreş Stancu, zis Piroi, au fost prezentaţi Judecătoriei Slatina cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii slătineni au admis solicitarea procurorilor, astfel că tinerii vor fi cercetaţi în următoarele 30 de zile după gratii. Cea de-a treia persoană este cercetată în libertate.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here