După scandalul Darius Vâlcov, denunţătorul Daniel Bărbulescu a amuţit în Parlament

Cu o oarecare regularitate în ceea ce priveşte luările de cuvânt în plen până în urmă cu câteva luni, deputatul de Olt Daniel Bărbulescu a amuţit în Parlament după scandalul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov. O explicaţie ar fi aceea că, denunţător al fostului primar şi senator în acest dosar, Bărbulescu face acum parte din rândul delatorilor pe care colegii parlamentari nu îi văd cu ochi buni.

Ultima intervenţie pe care Daniel Bărbulescu a avut-o de la tribuna Camerei Deputaţilor poartă data de 11 martie, când a luat parte la dezbaterea unei propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale. Neavând farmecul unui orator înnăscut şi nici o imaginaţie debordantă, discursul a fost unul scurt şi comun. În aceeaşi lună, prietenul său era audiat, apoi reţinut de procurorii DNA. De atunci, cel care şi-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie prietenul şi protectorul pe mâna căruia a ajuns parlamentar nu a mai ţinut să ia cuvântul în faţa plenului. Explicaţia este aceea că, intrând în rândul delatorilor, el este privit acum de colegi ca un soi de oaie neagră pe care nu se poate conta în nici o împrejurare. 

Daniel Bărbulescu s-a numărat printre numeroşii denunţători care l-au turnat pe fostul primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, după ce au profitat din plin de beneficiile grupului infracţional pe care acesta l-a creat la Slatina. Bărbulescu este cel care i-a şi ţinut ascuns lui Vâlcov seiful cu valori, bani, lingouri de aur şi tablouri. El, ca şi ceilalţi, a scăpat, în baza denunțului, de acuzaţiile pe care procurorii DNA le puteau formula împotriva sa. Vâlcov a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, în rând cu locotenentul său Minel Prina (complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani), cu fostul şofer Lucian Şuşală şi cu oamenii de afaceri Petre Bogdan Timofte şi Constantin Cristian Tomescu, ultimii trei pentru complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe numele lui Darius Vâlcov au mai fost deschise alte două dosare penale în care este acuzat de trafic de influenţă, iar un al treilea a fost redeschis recent de DNA, după ce Tribunalul Olt a admis, luni, solicitarea procurorilor. Acesta din urmă conţine nu mai puţin de alte opt nume, printre ele regăsindu-se şi cel al soţiei deputatului Bărbulescu, Andra Bărbulescu, ea însăşi denunţătoare în dosarul în care fostul ministru al Finanțelor a fost trimis în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here