Paul Stănescu, ales preşedinte al PSD Olt. Dragnea: Îl voi vota vicepreşedinte naţional

Paul Stănescu a fost ales, marţi, la conferinţa judeţeană a PSD Olt, în funcţia de preşedinte al organizaţiei. Prezent la eveniment, preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, l-a asigurat pe Stănescu de faptul că, la congresul PSD din 18 octombrie, îl va susţine prin vot pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional. Printre invitaţii speciali la eveniment s-au mai numărat primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, precum şi liderii social-democraţilor din Dolj şi Mehedinţi, Claudiu Manda şi Aladin Georgescu.

Paul Stănescu a fost ales, din nou, în funcţia de preşedinte al PSD Olt după ce, în urmă cu patru luni, el demisiona din această calitate şi din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, care, condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului, s-a văzut nevoit să renunţe la funcţia de preşedinte executiv al partidului. Stănescu a fost votat în unanimitate de cele câteva sute de delegaţi care au umplut sala de spectacole a Casei Tineretului din Slatina, unde a avut loc conferinţa judeţeană a PSD Olt. „Îmi pare bine că în continuare aveţi încredere în mine. Voi fi un bun coleg şi prieten şi împreună vom face echipă bună la PSD Olt”, a spus, de la tribuna conferinţei, Paul Stănescu. 

Ca şi la conferinţa PSD Slatina, el a reliefat că partidul trece printr-o perioadă mai puţin bună, ţinând seama de problemele pe care Victor Ponta şi Liviu Dragnea le au în Justiţie, precizând însă că „dosarul lui Ponta este o făcătură”,„procesul lui Liviu Dragnea este un proces politic” şi că toate acestea se întâmplă din cauza celor care „vor să distrugă PSD”.

„Vor să distrugă PSD pentru că PSD a fost şi a rămas alături de România, în vreme ce alte partide nu mai simt româneşte”, a declarat fostul şi actualul preşedinte al PSD Olt. 

În faţa delegaţilor la conferinţă, Paul Stănescu şi-a luat angajamentul că PSD Olt va fi pe primul loc pe ţară ca rezultate electorale atât la alegerile locale de anul viitor, cât şi la alegerile parlamentare. 

De asemenea, liderul social-democraţilor a reînnoit promisiunea potrivit căreia PSD Olt susţine candidatura lui Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al partidului. La rândul său, Dragnea l-a asigurat pe Stănescu de votul său, în cadrul congresului PSD din 18 octombrie, contând pentru alegerea acestuia din urmă în funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. „Nu pot să îl votez pe Paul acum, pentru că nu fac parte din organizaţie, dar la congres îl voi vota ca vicepreşedinte la nivel naţional, pe el şi pe Olguţa”, i-a întors Dragnea favoarea lui Stănescu, cu riscul de a şi-i pune în cap pe „vopsiţii din partid”.

„Sunt sigur că vor apărea critici de la cei acre sunt vopsiţi în partid că vreau să influenţez votul (pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte – n.r.) făcând un astfel de anunţ. Dar eu spun că îi voi susţine şi îi voi vota în funcţiile de vicepreşedinte”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

 În funcţia de preşedinte executiv al PSD Olt a fost reconfirmat Marius Oprescu. 

 Printre invitaţii speciali la eveniment, derulat sub sloganul „La fel de uniţi, mult mai puternici”, s-au mai numărat primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, precum şi liderii social-democraţilor din Dolj şi Mehedinţi, Claudiu Manda şi Aladin Georgescu.

 N-au lipsit cei cu funcţii în consiliul judeţean al organizaţiei, printre ei numărându-se deputaţii Virgil Delureanu, Florin Iordache, Dan Ciocan, Alexandru Stănescu, dar şi, mai la marginea prezidiului, Daniel Bărbulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here