Centre de îngrijire la Bărăşti şi Sârbii Măgura, pentru copiii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a anunţat, miercuri, finalizarea implementării a două proiecte cu finanţare nerambursabilă prin care au fost înfiinţate, la Bărăşti şi Sârbii Măgura, centre de îngrijire pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, inclusiv cei cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Proiectele au costat peste 860.000 de lei şi au constat în construirea a două imobile noi şi în dotarea lor cu echipamente specifice. Centrele vor funcţiona doar pe timp de zi, aici urmând să fie îngrijiţi copiii provenind din familii sărace, din familii cu probleme de sănătate, din familii care nu-şi îndeplinesc adecvat funcţia educativă şi copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. 
 
„Cele două investiţii au fost realizate cu sprijinul Guvernului României, respectiv al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin Proiectul «Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent»”, susţin reprezentanţii conducerii DGASPC Olt. 
La Bărăşti, autorităţile au cheltuit peste 345.000 de lei, din care 321.000 de lei au fost cheltuiţi pentru construcţia imobilului, în vreme ce înfiinţarea centrului de la Sârbii Măgura a costat, în total, peste 520.000 de lei.
 

„Instituţia responsabilă pentru managementul proiectelor a fost DGASPC Olt, care a colaborat cu primăriile Bărăşti şi Sârbii Măgura în baza unor convenţii de implementare – anexe la contractele de finanţare nerambursabilă”, au mai precizat reprezentanţii DGASPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here