Poliţiştii olteni, lecţii pentru prevenirea delicvenţei juvenile şi a furturilor de bunuri

În cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, care se derulează pe durata întregii săptămâni, poliţiştii olteni au derulat, marţi şi miercuri, mai multe acţiuni dedicate prevenirii delincvenţei juvenile şi infracţiunilor contra patrimoniului.

Poliţiştii din cadrul structurii de prevenire, împreună cu poliţiştii de proximitate şi în colaborare cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt, au derulat, marţi, ample acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la cauzele generatoare ale acestui gen de infracţiuni şi modalităţi de protejare a bunurilor, prin distribuirea de materiale informative în zona Fântâna Speranţei şi Esplanada Slatina. 

Acţiunile au continuat miercuri la cercurile Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, unde a fost organizat un concurs de desene cu tema „Viitorul este al meu”. Totodată, elevii prezenţi au interpretat piese de teatru, cântece şi poezii, pentru implicarea şi dăruirea de care au dat dovadă fiindu-le oferite diplome şi cadouri.

De asemenea, oamenii legii au organizat şi Caravana filmului documentar „Prevenirea criminalităţii în imagini!”, în cadrul căreia au fost prezentate proiecţii de filme documentare cu cazuri concrete de tineri care au fost victime sau autori ai diferitelor genuri de infracţiuni, precum şi aspecte privind răspunderea juridică a minorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here