Avocatul denunţat de fratele lui Bercea Mondial, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei au luat decizia, zilele trecute, să-l condamne la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pe avocatul Bogdan Mitrache. El a fost denunţat de Vasile Anghel, zis Amar, fratele lui Bercea Mondial, după ce i-a cerut şpagă pentru a interveni în favoarea sa, într-un dosar în care era inculpat la Curtea de Apel Craiova.

Bogdan Mitrache a fost condamnat pentru trafic de influenţă, magistraţii Curţii Supreme menţinând decizia luată, în luna martie a acestui an, de colegii lor de la Curtea de Apel Piteşti. Avocatul Mitrache cerea o şpagă de 20.000 de euro şi a fost prins în flagrant când primea prima rată, de 9.000 de euro. Avocatul a fost denunţat de Vasile Anghel, fratele interlopului oltean Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Vasile Anghel şi fiul său Ionuţ Anghel făceau parte dintr-un lot de inculpaţi, judecat pentru înşelăciune într-un dosar instrumentat de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Mitrache le-a spus inculpaţilor că poate interveni în favoarea lor prin fratele său, Cosmin Mitrache, judecător la Secţia penală a Curţii de Apel Craiova.

Conform anchetatorilor, pe 22 iunie 2014, Bogdan Mitrache a primit de la denunţător suma de 1.000 de euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferenţa să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranşe: 9.000 de euro în câteva zile, 4.000 de euro în momentul pronunţării hotărârii judecătoreşti şi 6.000 de euro – în perioada imediat următoare pronunţării hotărârii. Pe 26 iunie 2014, avocatul a primit prima tranşă de 9.000 de euro, fiind surprins în flagrant de către oamenii legii.

Bogdan Mitrache mai are o condamnare la închisoare, tot pentru trafic de influenţă, sentinţa fiind hotărâtă tot de magistraţii Curţii de Apel Piteşti. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Craiova au reţinut că, în cursul anului 2013, Bogdan Mitrache, avocat definitiv în cadrul Baroului Vâlcea, a primit de la craioveanul Ionel Călin, zis Nixon, prin intermediul concubinei acestuia din urmă, suma de 29.000 de euro. În schimbul banilor, avocatul Mitrache a promis că îi poate determina pe judecătorii de la Tribunalul Dolj să nu menţină arestarea preventivă a lui Nixon şi a celor doi fii ai săi, inculpaţi într-un dosar în care au fost acuzaţi că au bătut un craiovean şi l-au băgat în portbagajul maşinii.

 

Anchetatorii susţin că avocatul Mitrache, pentru a pune mâna pe cei 29.000 de euro, a aplicat aceeaşi metodă, folosindu-se de numele fratelui său, judecător al Curţii de Apel Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here