EXERCIŢIU Militarii români şi americani de la Deveselu şi-au testat capacitatea de apărare

Trupele româneşti şi cele americane au executat, la finele săptămânii trecute, un exerciţiu ce a avut ca obiectiv verificarea capacităţii de pază şi protecţie a Bazei 99 de la Deveselu, potrivit rador.ro. 
 
Antrenamentul s-a concentrat pe lucrul în echipă şi a urmărit integrarea în subunităţi mixte şi modul de răspuns în situaţia unui atac armat asupra instalaţiilor militare. În cadrul exerciţiului coordonat de ofiţeri americani şi români au fost instruite mai multe grupe din Poliţia Militară Română ce vor avea responsabilitatea de pază şi protecţie a Bazei de la Deveselu.
 

Armata americană a preluat, în octombrie 2014, comanda acestei baze militare. Aici vor fi montate, în premieră, sisteme antibalistice Aegis pentru uz terestru – un radar şi 24 de interceptoare SM3. Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune. Componentele scutului de la Deveselu vor deveni operaţionale până la sfârşitul acestui an.

 

Realizarea scutului american a fost accelerată în contextul problemelor de securitate generate de Rusia în ultimul an. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here