Firma care omoară ţânţarii în Slatina, SC Coral Impex SRL, în vizorul procurorilor DNA

Firma căreia Primăria Slatina i-a concesionat, sub Administraţia Vâlcov, serviciile de deratizare şi dezinsecţie a domeniului public, SC Coral Impex SRL Ploieşti, a fost luată la ochi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe marginea unui contract încheiat cu Primăria Cluj-Napoca, similar celui aflat în derulare cu administraţia slătineană. 

Procurori de la DNA Cluj, însoţiţi de jandarmi, s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, făcând verificări la Direcţia Tehnică a instituţiei. Purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu, a declarat pentru Mediafax că un procuror din cadrul DNA Cluj a depus o cerere prin care solicită să i se pună la dispoziţie copii după hotărâri de consiliu local, contracte de prestări servicii, contracte de sponsorizare încheiate între municipalitate şi SC Coral Impex SRL, firma care se ocupă de deratizare şi dezinsecţie.

Primăria Cluj-Napoca are un contract-cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în 2006, după o licitaţie câştigată de SC Coral Impex SRL, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru 7 ani şi 7 luni.

“Primăria Cluj-Napoca are un contract-cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în anul 2006, în urma unei licitaţii publice câştigate de SC Coral Impex, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru o perioadă de 7 ani şi 7 luni. În 2010 nu a mai fost organizată o licitaţie, Consiliul Local optând pentru această variantă de prelungire a contractului, din iniţiativa primarului de atunci, Sorin Apostu. Intrarea în vigoare a prelungirii a devenit efectivă din 12 iulie 2011, iar de atunci curge termenul de 7 ani şi 7 luni”, a spus Buzatu.

Un contract similar a fost încheiat de SC Coral Impex SRL, în urmă cu cinci ani, cu Primăria Slatina, sub mandatul lui Darius Vâlcov. Este vorba de contractul 11.302/25.08.2010 privind concesionarea serviciilor de dezinsecţie, definfecţie, deratizare şi tratament fitosanitar, încheiat pe o perioadă de 20 de ani şi care de-a lungul ultimilor ani a suferit mai multe modificări prin acte adiţionale, atât în mandatul lui Vâlcov, cât şi în mandatul primarului Minel Prina. Contractul ar fi încheiat în dezavantajul oraşului, pentru o redevenţă de doar 40.000 lei/an, cu o garanţie de execuţia de numai 10% din această valoare. În schimb, societatea comercială încasează sume de ordinul sutelor de mii de lei/factură.

 

______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

 
 
SC Coral Impex SRL are sediul central în Ploieşti. Potrivit unor informaţii din presă, firma ar fi finanţat mai multe campanii electorale ale PDL, inclusiv ale fostei şefe a Camerei Deputaţilor Roberta Anastase. Aşa s-ar explica succesul pe care compania a avut-o în câştigarea mai multor licitaţii publice pentru serviciile de deratizare şi dezinfecţie ale unor oraşe, cele mai multe cu primari PDL. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here