PMP Olt propune liberalilor candidatură comună pentru Primăria Slatina. Victor Iacobescu se încălzeşte deja electoral

Preşedintele PMP Olt, Marian Vasile, a lansat, joi, în cadrul unei întâlniri cu presa locală, la adresa liberalilor olteni, o invitaţie la dialog pe marginea unei posibilităţi care partidele de dreapta să aibă candidat comun pentru funcţia de primar al Slatinei.

Venită pe un fond declarativ oarecum destins, propunerea s-ar vrea una extrem de serioasă, a accentuat liderul PMP Olt. 

„Se apropie de final procedura Partidului Naţional Liberal pentru desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al Slatinei, şi îmi permit să transmit un mesaj public către co-preşedinţii PNL Olt, care, dacă vor dori cu adevărat ca dreapta să câştige alegerile pentru Primăria Slatina, dacă vor continua cu sondajul demarat, suntem dispuşi să intre în acest sondaj şi Victor Iacobescu, candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru aceeaşi funcţie, şi cine va sta mai bine în sondaje să fie desemnat candidat comun. Este bine să strângem rândurile Opoziţiei, să ne aşezăm la masă şi cine va obţine cel mai bun rezultat să fie desemnat candidatul unei alianţe, dacă se va întâmpla să existe o alianţă pe zona de dreapta”, a declarat Marian Vasile.

Liderul PMP Olt este convins că Victor Iacobescu, primul candidat anunţat pentru Primăria Slatina, stă cel mai bine la această oră în sondaje, dar dacă situaţia se va schimba, popularii ar fi de acord să susţină o altă persoană. 

„Noi considerăm că al nostru candidat stă cel mai bine în sondaje la această oră, dar dacă se va considera că ei (liberalii – n.r.) au un candidat care stă mai bine în opinia cetăţenilor din Slatina suntem dispuşi să dialogăm pe această temă”, a mai precizat Marian Vasile.

De ani de zile Partidul Social Democrat câştigă alegerile în Olt şi s-a considerat întotdeauna că Opoziţia trebuie să fie unită pentru a schimba coloratura politică în judeţ, a argumentat liderul popularilor olteni.

„În cazul acesta, noi spunem că putem să facem un sacrificiu dacă cei care se consideră a fi de dreapta în judeţul Olt vor să înlăturăm de la putere PSD”, a adăugat el. 

Pe de altă parte, în vreme ce, în afară de PSD, toate celelalte partide încă mai caută candidatul ideal, candidatul PMP, primul anunţat pentru cursa spre Primăria Slatina, se încălzeşte asiduu electoral. El a creionat deja primele proiecte pentru municipiul-reşedinţă de judeţ, câteva făcându-le publice. În plus, el crede că va fi favorit în cursa electorală.

„Faptul că sunt profesor, şi lucrul acesta impune, cred eu, o anumită calitate, atât morală, cât şi profesională, raportându-mă în special la disponibilitatea către un dialog permanent cu cetăţenii, mă face să consider că voi fi favorit în această cursă. Şi, împreună cu membrii partidului, cu prietenii, cu colegii, am încercat să schiţăm câteva dintre proiectele pe care le vom pune în practică”, a declarat candidatul PMP.

Victor Iacobescu are ca prioritate, printre altele, dinamizarea vieţii culturale a oraşului. 

„Deoarece sunt profesor, una dintre priorităţile mele va fi viaţa culturală a oraşului. Ea trebuie dinamizată, în aşa fel încât cultura să propună un grad de civilizaţie specific unui oraş cu pretenţii europene. În aşa fel încât să nu mai existe un rabat de la ceea ce ar însemna principiile şi valorile morale”, a spus Iacobescu.

O altă prioritate o reprezintă aglomerările din zona pieţelor agroalimentare, mai ales în Piaţa Zahana, unde afacerile celui care a concesionat pieţele şi târgul de săptămână, Cristian Ghenciu, încurcă serios traficul pietonal şi rutier. „Oamenii sunt foarte nemulţumiţi de ceea ce se petrece pe strada Macului. Ei s-au organizat şi au depus o plângere la primărie, dar încă erau într-o stare de incertitudine în legătură cu ceea ce ar însemna un răspuns favorabil, în aşa fel încât să nu mai existe acele aglomerări de populaţie. Au fost acolo probleme cu Salvarea, cu alte intervenţii de acest gen”, a punctat candidatul PMP.

Problema câinilor comunitari este şi ea una una extrem de importantă pentru Victor Iacobescu. 

„Consider că autorităţile locale trebuie să se implice mult mai mult în loc să plimbe câinii comunitari dintr-o comună în alta, cum se spune că se face, pentru ca în acel adăpost (adăpostul canin de la Sărăceşti – n.r.) să se cheltuiască cât mai puţini bani. Sunt un iubitor de animale, ţin foarte mult la câini, dar principala preocupare treuie să fie siguranţa omului. Eu, după ce voi veni la primărie, maxim o dată la două săptămâni voi merge să vizitez adăpostul de la Sărăceşti. Este o promisiune pe care o voi onora”, a mai spus Victor Iacobescu, care a precizat că este hotărât să se implice şi în viaţa educaţională a oraşului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here