Siminica Mirea, critici la adresa PSD: „Nu e posibil să alegi ca preşedinte un om care are condamnare”

Co-preşedintele PNL Olt Siminica Mirea a lansat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, o serie de critici dure la adresa congresului PSD şi la opţiunea social-democraţilor de a-l alege în fruntea partidului pe Liviu Dragnea, în condiţiile în care acesta a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului.

Siminica Mirea crede că social-democraţii greşesc votându-l pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD şi că, în definitiv, mesajul unei astfel de opţiuni este acela că PSD va încerca să fraudeze alegerile de anul viitor.

„Nu este posibil să alegi ca preşedinte de partid un om care are un an de condamnare, un om care are un proces şi, culmea, un proces pentru voturi. Oare nu cumva PSD doreşte ca şi în 2016 să fraudeze alegerile? Altfel de ce ar veni preşedinte la PSD Liviu Dragnea? Nu putea găsi PSD un om capabil pentru o astfel de funcţie?”, se întreabă co-preşedintele PNL Olt.

În timp ce social-democraţii sunt cuprinşi de febra alegerilor, guvernarea rămâne insensibilă la problemele grave cu care se confruntă societatea. Printre acestea se numără cele din agricultură. 

„În ultima perioadă, Victor Ponta nu a mai ieşit să se laude cu măreţele lui realizări. De ce? Pentru că ele nu există. Toate realizările de care vorbea o dată sunt numai minciuni. S-au făcut acum în agricultură tot felul de verificări asupra fermierilor care au avut calamităţi. S-a promis că se dau bani pentru acoperirea pierderilor, bani care nu s-au dat nici acum. Eu ştiu că după o verificare banii trebuiau să ajungă la fermieri. Cum îşi vor putea înfiinţa agricultorii noile culturi dacă ei au pierdut recoltele şi nu au primit ajutorul statului? Sunt atâtea probleme şi în judeţul nostru şi nimeni nu se interesează de nimic. În schimb, mai nou, dorim ca Primăria Slatina să sponsorizeze o echipă de fotbal privată, ceea ce nu mi se pare corect. Se pune presiune pe consilierii locali şi nimeni nu spune nimic”, a afirmat Siminica Mirea.

Critici la adresa modului în care social-democraţii îşi vor alege, duminică, noul preşedinte a lansat şi deputatul Gigel Ştirbu, prezent şi el la întâlnirea cu presa; cu mult mai palide, însă, luând forma unor aluzii şi ironii care sunt folosite îndeobşte pentru estomparea mesajului.

„Credeam că, acum, la 25 de ani (de la Revoluţia din 1989 – n.r.) practicile acestea, hai să le zicem ceauşiste, au dispărut. Înţeleg că toţi membrii de partid îşi vor alege preşedintele. Mirarea mea n-ar fi deloc ieşită din comun dacă am vedea pe plan naţional ca la Coloneşti, acum câţiva ani de zile. Sunt convins că judeţul Olt va câştiga tractorul. Mă gândesc că judeţul care aduce cele mai multe voturi are un premiu din partea conducătorului iubit, cum s-a întâmplat la Coloneşti, când s-a câştigat tractorul cu 128% sau cam aşa ceva”, a afirmat Gigel Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here