PNL Olt anunţă săptămâna viitoare candidatul pentru Primăria Slatina. Varianta Bălaşa a picat – surse

Conducerea PNL Olt va anunţa săptămâna viitoare candidatul pe care liberalii îl vor lansa în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Slatina, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, co-preşedintele organizaţiei, deputatul Gigel Ştirbu, care a mimat nevinovăţia în legătură cu informaţia potrivit căreia sondajul aflat acum în derulare pentru desemnarea persoanei cu cele mai mari şanse ar fi o făcătură menită să impună un anumit candidat agreat de parlamentar. Dacă până acum respectiva informaţie contura figura lui Marius Bălaşa, surse din PNL susţin că această variantă a picta, Bălaşa fiind înlocuit cu doctorul Sorin Brătoi.

Săptămâna viitoare liberalii vor fi în măsură să anunţe rezultatele sondajului în care au fost introduse numele celor patru competitori liberali, alături de alte opt nume aparţinând unor persoane de la alte partide, şi care va indica liberalul cu cele mai mari şanse pentru Primăria Slatina. Este vorba de acelaşi sondaj despre care OLT-ALERT a furnizat dovezi că este o făcătură, dovezi potrivit cărora unii dintre operatorii firmei de sondare au pus doar anumite întrebări persoanelor chestionate, ocolindu-le pe cele referitoare la posibilii candidaţi, strategie care ar avea scopul de a impune un candidat care să piardă alegerile locale în urma înţelegerii pe care Ştirbu ar avea-o cu reprezentanţii altor partide.

„Sondajul este făcut pe 1.000 de subiecţi. Împotriva tuturor speculaţiilor, să ştiţi că nu există nici un fel de parti-pris vizavi de unul sau de altul dintre candidaţi din acest sondaj. În definitiv ne interesează ca acest sondaj să fie cât se poate de lămuritor. Vom vedea dacă recomandările acestui institut de sondare a opiniei publice au fopst reale, în funcţie de rezultatele acestui sondaj şi, bineînţeles, şi în funcţie de rezultatele pe care candidatul Partidului Naţional Liberal le va obţine la alegerile locale din 2016. Sondajul de opinie este făcut de o firmă specializată care a avut recomandări foarte bune. Nu eu sau doamna Mirea am ales această firmă, ci cei patru candidaţi au găsit această casă de sondare. Nu înţeleg cum poate cineva să ne bănuiască de faptul că nu vrem să câştigăm Primăria Slatina. Că au existat anumite probleme, eu personal am sunat la directorul acestui institut de sondare care mi-a spus că, într-adevăr, se fac nişte chestionare de calibrare nu la cetăţeni acasă, ci pe stradă, numai cu anumite întrebări de ordin general, şi anume: cum trăiţi, cum e traiul, încotro se îndreaptă ţara şi aşa mai departe. Nu mă pricep la astfel de lucruri, şi i-am zis (directorului firmei de sondare – n.r.): «Vă rog frumos, luaţi presa locală pentru că nu vreau să se survină asupra deciziei noastre de colaborare cu dumneavoastră vrei bănuială, cum că ar exista vreo înţelegere ascunsă între noi». Şi dânsul a zis că, după ce vine şi prezintă sondajul, eventual dacă va fi nevoie o să facă o conferinţă de presă, pentru că, în definitiv, este vorba de firma lor, de portofoliul lor, pentru că nu cred că le convine să aibă vreo pată asupra experienţei lor”, a declarat Ştirbu, mimând nevinovăţia.

Potrivit surselor OLT-ALERT, Marius Bălaşa este omul agreat de Ştirbu, însă, în urma scurgerilor de informaţii legate de înţelegerea celor doi, locul lui Bălaşa ar fi fost luat de Sorin Brătoi.

„După ce s-a auzit de înţelegerea cu Bălaşa, Brătoi n-a mai dat pe la sediul organizaţiei, a fost foarte supărat. Ulterior, l-a chemat domnul Ştirbu şi au avut o discuţie. Miza lui Sorin (Brătoi – n.r.) este aceea de a fi numit director al Spitalului Schitu Greci, unde are locul de muncă. Din câte au răsuflat pe la noi, Brătoi va ieşi învingător în sondaj”, au declarat sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here