Olt: Prejudicii de 8,8 milioane lei din evaziune, braconaj şi defrişări. Poliţia a recuperat sub 1%

Poliţiştii olteni au constatat, în trimestrul III al anului în curs, 268 de infracţiuni incriminate în legi speciale precum evaziunea fiscală sau infracţiuni silvice, cu un prejudiciu de aproape nouă milioane de lei, din care oamenii legii au reuşit să recupereze sub 1%.

Potrivit unui raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, oamenii legii au constatat, în lunile iulie, august şi septembrie, 74 de cazuri de evaziune fiscală, 79 de infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura, 21 de infracţiuni silvice, două încălcări ale legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi trei infracţiuni la Legea cecului. 

„Valoarea totală a prejudiciului cauzat (estimat) este de 8.800 mii lei, din care s-a asigurat recuperarea a 36 mii lei”, se arată în documentul citat, prejudiciul recuperat de oamenii legii însemnând mult sub 1% din valoarea totală de pagubelor.

 În aceeaşi perioadă, poliţiştii au cercetat 589 de persoane, din care: 53 pentru infracţiuni economico-financiare, 337 pentru infracţiuni judiciare şi 199 de oameni certaţi cu legea pentru infracţiuni de altă natură.

De asemenea, în cele trei luni au fost organizate 1.864 de intervenţii rapide la evenimente, 270 acţiuni cu forţe sporite şi 1.128 controale directe, ocazie cu care au fost constatate 396 infracţiuni, din care 375 în flagrant, mai relevă raportul Poliţiei pe trimestrul III. 

„Au fost ridicate, în vederea confiscării, 30 arme de foc şi 436 bucăţi de muniţie. Au fost identificaţi 45 de minori lipsiţi de supraveghere, faţă de care s-au luat măsurile prevăzute de lege (fie au fost predaţi familiilor, fie încredinţaţi centrelor de ocrotire)”, se precizează în statistica oamenilor legii. 

În perioada de referinţă, poliţiştii au acordat o atenţie deosebită şi aspectelor sesizate de cetăţeni, fiind verificate şi rezolvate 1.561 de petiţii, scrisori şi reclamaţii. În zona de competenţă, efectivele de poliţie au aplanat 1.253 de stări conflictuale, dintre care 553 intrafamiliale, au efectuat 685 de controale şi verificări la sistemele de pază, precum şi numeroase controale la locurile de cazare în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here