Gigel Ştirbu confirmă: Sondajul privind desemnarea candidatului PNL la Primăria Slatina a fost mânărit!

Deşi în urmă cu aproape două săptămâni deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, anunţa public că în cel mult şapte zile numele candidatului pentru Primăria Slatina va fi dat publicităţii, liderul liberal nu s-a ţinut de cuvânt. Mai mult, tăcerea sa confirmă zvonul potrivit căruia sondajul de opinie recent încheiat şi menit să desemneze pe cel cu şansele cele mai mari în cursa pentru funcţia de primar ar conţine date false, astfel încât cercetarea sociologică de dea câştigătoare o persoană agreată de Ştirbu. 

Potrivit demnitarului, rezultatele sondajului de opinie în care au fost introduse numele a patru liberali intraţi în competiţie internă pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar al municipiului-reşednţă de judeţ trebuia să fie făcute publice într-o conferinţă de presă ce urma să se ţină săptămâna trecută, lucru care nu s-a întâmplat. Tăcerea co-preşedintelui PNL confirmă zvonul potrivit căruia măsurătoarea sociologică efectuată de o firmă specializată din Iaşi ar conţine date false, astfel încât barometrul să indice o persoană agreată de Gigel Ştirbu, persoană care ar urma să piardă alegerile în favoarea candidatului altui partid cu care Ştirbu are înţelegeri ascunse. Dintre cei patru competitori, Marian Căruntu, Gabriel Dima Buliteanu, Marius Bălaşa şi Sorin Brătoi, unul dintre ultimii doi ar fi câştigătorul sondajului, urmând să facă jocurile lui Ştirbu în schimbul unui post public pe care l-ar obţine după alegeri. Brătoi şi-ar dori funcţia de director al Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, instituţie unde lucrează la medic, iar Marius Bălaşa ar viza postul de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe care l-a mai ocupat, pentru scurtă vreme, în urmă cu şapte ani.

Potrivit surselor OLT-ALERT, pentru a subţia suspiciunea care planează asupra sa, rezultatele măsurătorii sociologice ar fi urmat să fie date publicităţii săptămâna aceasta în absenţa lui Ştirbu, care va pleca pentru o perioadă de câteva zile în Spania, la Madrid, pentru a participa la congresul Partidului Popular European, din care face parte şi PNL. Ulterior, a renunţat la această intenţie, amânând mult aşteptatul anunţ.

Deputatul Gigel Ştirbu poate fugi, dar nu poate scăpa de suspiciunile care planează asupra lui în privinţa fraudării sondajului plătit nu de demnitar, ci de cei patru competitori cu câte 62 de milioane de lei vechi. OLT-ALERT a prezentat dovezi că operatorii firmei de sondaj angajate de PNL Olt, INFOmass, au chestionat respondenţii în aşa fel încât rezultatele să nu indice o realitate. Potrivit copiilor de pe chestionare, în posesia cărora a intrat OLT-ALERT, mai multe persoane sondate au fost invitate să răspundă doar la primele întrebări din chestionar, întrebări introductive notate cu A, şi la ultimele, referitoare la identificarea celor chestionaţi. Restul întrebărilor, referitoare la popularitatea posibililot candidaţi pentru funcţia de primar al Slatinei şi la încrederea slătinenilor în ei erau ocolite de operatorii angajaţi de firma care a semnat contractul cu PNL Olt, astfel că persoanele sondate au răspuns doar dacă sunt mulţumite sau nu de direcţia în care se îndreaptă municipiul-reşedinţă de judeţ, cum se numesc şi în ce zonă a oraşului locuiesc. Întrebat asupra acestui aspect, Ştirbu a răspuns că firma de sondaj ar fi utilizat nişte „chestionare de calibrare” în primele zile de după demararea acţiunilor de sondare, procedeu pe care redcatorii OLT-ALERT nu l-au găsit în literatura de specialitate. 

Potrivit surselor OLT-ALERT, beneficiarii unei asemenea strategii vor fi candidaţii UNPR şi PSD, cu care Gigel Ştirbu, jucând la două capete, ar avea înţelegeri ascunse pentru alegerile locale din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here