Expoziţie de fotografii semnate de tineri la Biblioteca Judeţeană: „Slatina – repere fotografice citadine”

Asociaţia cultural-artistică „Lyra” a vernisat, miercuri, expoziţia de fotografie intitulată „Slatina – repere fotografice citadine”, găzduită de Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”. Evenimentul a încheiat, practic, un proiect destinat tinerilor şi finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Olt.

Proiectul a avut ca scop principal sprijinirea şi încurajarea creativităţii, a performanţei tinerilor în domeniul fotografiei şi s-a desfăşurat în perioada august – octombrie 2015. Ţinta principală a fost de a iniția și dezvolta abilităţile de exprimare a tinerilor slătineni cu ajutorul mijloacelor fotografice şi configurarea unui portofoliu personal.

„Printre tinerii care au participat la proiect se regăsesc şi nume care s-au manifestat în domeniul artistic, dar si al artelor vizuale, amintind aici pe Andreea Dosinescu şi Lucian Târcomnicu, experimentaţii Răzvan Valcica, Florin Popescu, Roxana Negreş, Radu Cătălin şi Mădălin Anghel, ale căror fotografii demonstrează o serie de calităţi demne de invidiat, confirmate de pasiunea cu care abordează fotografia. Alături de aceştia se regăsesc entuziaştii Marius Rucsăndoiu, Alexandra Triţescu, Ramona Oporanu, Bianca Pascu şi Bogdan Streche, care au dat dovadă de mult interes în timpul activităţilor din cadrul proiectului”, a declarat unul dintre artizanii proiectului, profesorul şi artistul plastic Cătălin Podoleanu. 
Proiectul a inclus, printre altele, o serie de incursiuni urbane, întâlniri şi ateliere de lucru, toate menite să sporească cunoştinţele artistice ale tinerilor participanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here