Un bărbat din Osica de Sus, la un pas de moarte după ce s-a răsturnat cu căruţa în Olteţ. Ce minune l-a salvat

Un bărbat de 43 de ani din Osica de Sus a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, noaptea trecută, după ce căruţa cu care circula s-a răsturnat în râul Olteţ. Omul a avut un noroc chior să fie găsit de pompieri la scurt timp după ce dispariţia sa a fost anunţată de fratele său. În momentul în care a fost găsit el se afla în şoc hipotermic, fiind transportat la spital.
 
Îngrijorat că bărbatul nu s-a întors miercuri seara acasă, fratele acestuia a plecat în căutarea victimei. El s-a înspăimântat atunci când a găsit căruţa fratelui răsturnată în râul Olteţ. A alertat imediat autorităţile la 112 şi în scurt timp la faţa locului au ajuns pompierii din localitate cu un echipaj SMURD şi o autospecială de intervenţie, dar şi un echipaj medical de la Ambulanţă. În căutarea bărbatului au plecat, alături de pompieri, mai mulţi jandarmi şi pompieri. 
 
„Pompierii Gărzii Osica au intervenit în noaptea de miercuri spre joi, în comuna Osica de Sus, în zona târgului săptămânal, pentru căutarea unui bărbat, posibil înecat în râul Olteț. Evenimentul a fost anunțat la dispeceratul comun ISU – Ambulanță de fratele victimei care e anunțat că a găsit căruța victimei răsturnată în râul Olteț. La fața locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp un echipaj SMURD și o autospecială de intervenție, încadrată cu opt pompieri, un echipaj de la Serviciul de Ambulanță și mai mulți jandarmi și polițiști. Forțele participante s-au constituit în două echipe de căutare-salvare și au început imediat căutările bărbatului pe ambele maluri ale râului Olteț”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.
După aproximativ două ore de căutări, bărbatul a fost găsit inconștient, în șoc hipotermic și a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here