Crimă la Izvoarele: Un bărbat şi-a sugrumat vecinul şi i-a aruncat corpul în pârâul Iminog

Un bărbat de 62 de ani, din comuna olteană Izvoarele, şi-a bătut cu cruzime vecinul, după care l-a strâns de gât până când victima a murit. După faptă, criminalul a scăpat de cadavru aruncându-l în apele unui pârâu care traversează localitatea. Tragicul eveniment s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, făptaşul fiind reţinut joi seară de oamenii legii.

 
Totul s-a petrecut sîmbăta trecută, când cei doi vecini, ambii de 62 de ani, s-au luat la ceartă dintr-un motiv pe care anchetatorii urmează să-l stabilească. În urma discuţiilor contradictorii, Gheorghe Dincă a început să-şi lovească vecinul cu pumnii şi picioarele până când victima a căzut la pământ. Agresorul nu s-a mulţumit cu această „victorie”. El s-a aplecat asupra victimei şi a sugrumat-o până când aceasta a rămas fără suflare. După teribila faptă, criminalul a scăpat de cadavru aruncându-l în apele pârâului Iminog, care traversează localitatea. 

 
„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din seara zilei de 22.10.2015 ora 23:10 reţinerea suspectului Dincă Gheorghe din com. Izvoarele, jud. Olt sub aspectul săvârşirii de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p. În urma efectuării actelor de cercetare penală s-a stabilit că în seara de 17.10.2015, în jurul orelor 17:30, în urma unor discuţii contradictorii cu victima C.E din com. Izvoarele, jud. Olt acesta a lovit-o cu pumnii şi picioarele, lovituri în urma cărora victima a căzut la pământ, după care suspectul a sugrumat-o până când a decedat. În continuare, a târât-o până în apropierea pârâului Iminog şi a aruncat-o în apă. Din concluziile preliminare întocmite de medicul legist a rezultat că moartea victimei C.E în vârstă de 62 ani a fost violentă şi s-a datorat asfixiei acute cronice prin sugrumare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
 
Procurorii vor solicita, vineri, Tribunalului Olt arestarea preventivă a făptaşului pentru o perioadă de 30 de zile. 
„Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here