Echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea directă la JO 2016. Nadia Comăneci: Mă simt atât de tristă pentru ce s-a întâmplat, dar voi fi ca o mamă și le voi consola

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat, sâmbătă, calificarea directă la JO 2016, iar astfel, în premieră, gimnastele vor participa la turneul preolimpic.

Nadia Comăneci a reacționat și spune că se simte tristă pentru gimnastele tricolore, pe care le-a simţit panicate după accidentările survenite în lot, potrivit Mediafax. 

Gimnastele au participat la Campionatele Mondiale de la Glasgow, iar echipa a avut de suferit din cauza accidentărilor Cătălinei Ponor şi Anamariei Ocolişan, care nu au mai fost înscrise în competiţie.

„Mă simt atât de tristă pentru ce s-a întâmplat, pentru că totul a început cu accidentarea Cătălinei Ponor şi nu e aici. Am fost cu echipa când şi Anamaria Ocolişan s-a accidentat la gleznă şi am simţit o mare panică în interiorul echipei. Şi, chiar dacă încerci să nu te gândeşti la asta, e greu să nu o faci. Am avut puţin timp cu ele şi le-am spus: Sunteţi aici după atât de multe ore în sală, hai să vedem ce puteţi mai bine, să nu aveţi în minte că vreţi locul 1 sau 2, doar faceţi ce puteţi mai bine. Simţeam că sunt panicate. Toate au plâns ieri. (…) Mi-a părut rău pentru ele”, a spus Nadia Comăneci.

„Voi fi ca o mamă şi le voi consola, pentru că nu poţi face nimic mai mult. Trebuie să aştepţi şi să vezi. Ar putea să aibă o altă şansă să arate cine sunt. E un an greu pentru ele şi sper că vor încheia cu un zâmbet aceste Mondiale”, a adăugat campioana.

Pe de altă parte, Adrian Stoica, președintele FRG, spune că nu a mai văzut fetele concurând așa de slab.

„Nu le-am văzut niciodată concurând în acest fel. Această ratare face calificarea la JO mai grea, dar nici nu ne gândim că nu vom fi acolo şi să ne schimbăm strategia privind ce dorim la JO. (…) Fetele nu pot fi fericite, sigur că sunt afectate, şi-au dat seama că au ratat ceva foarte important. Toată suflarea gimnasticii e în şoc, dacă pot spune aşa, dar e alături de România. Din păcate, necalificarea directă la JO este o premieră nefastă pentru noi şi am vrea să nu nu se repete asta vreodată. E un moment greu, să ne spălăm pe faţă cu apă rece şi să ne ridicăm, să luptăm în continuare”, a precizat Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here