Consiliul Judeţean Olt investeşte peste 730.000 lei în Spitalul de Psihiatrie Cronici din Schitu Greci

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, documentaţiile tehnico-economice pentru trei obiective de investiţii la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitatea Schitu Greci, respectiv pentru amenajarea unor spaţii cu destinaţia de vestiare într-una dintre clădirile instituţiei, pentru reabilitarea acoperişului unei alte clădiri şi pentru reabilitarea termică a mai multor pavilioane.

Potrivit actelor normative adoptate joi de aleşii judeţului, 328.560 de lei vor fi cheltuiţi pentru amenajarea unor spaţii cu destinaţia de vestiare, după ce numărul asistenţilor medicali s-a mărit în această instituţie. „Diversitatea de afecţiuni psihice tratate în cadrul spitalului a făcut ca numărul de asistenţi medicali să crească. Prin urmare, spitalul are mare nevoie de vestiare moderne prevăzute cu greupuri sanitare şi cu duşuri”, se arată în raportul proiectului de hotărâre aprobat.

Alţi 330.838 de lei vor fi puşi la dispoziţie de Consiliul Judeţean pentru reabilitarea termică a pavilioanelor 2,3,4,5 şi 6 ale spitalului, investiţia care va duce la ridicarea gradului de confort termic şi la scăderea cheltuielilor care se fac în prezent pentru încălzirea imobilelor, după cum arată iniţiatorul proiectului, Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt.

De asemenea, un al treilea act normativ prevede finanţarea spitalului cu 74.896 lei pentru reabilitarea acoperişului la pavilionul nr. 1 bărbaţi. Vor fi efectuate reparaţii locale la nivelul structurii acoperişului, înlocuirea hidroizolaţiei existente, înlocuirea învelitorii vechi cu tablă Lindab, a jgheaburilor şi burlanelor de scurgere a apei provenite din ploi şi revizuirea şarpantei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here