Deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, ar vrea un post de ministru în viitorul guvern

Deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt şi fost ministru al Culturii vreme de două luni la începutul lui 2014, vrea un nou mandat în viitorul Executiv, susţin surse din cadrul partidului.

Sursele citate afirmă că, după ce Victor Ponta a demisionat din funcţia de premier, urmând să se formeze un nou guvern, Gigel Ştirbu stă la pândă ca, în funcţie de cum vor decurge lucrurile, să prindă şi el un mandat de ministru. Deşi joi urma ca parlamentarul să se întoarcă în judeţ pentru a participa la şedinţa Comitetului Judeţean Executiv al PNL Olt, precum şi la cea a Biroului Permanent Judeţean, Ştirbu a trimis vorbă că rămâne în Capitală, lipit de evenimentele ce urmează demisiei lui Victor Ponta.

„Joi era stabilită şedinţa Comitetului Judeţean Executiv, după care urma să aibă loc şi şedinţa Biroului Permanent Judeţean, în care birourile reunite ale PNL şi PDL urma să supună validării candidatura lui Marius Bălaşa la funcţia de primar al Slatinei. Ambele şedinţe au fost amânate pentru că lipseşte domnul Ştirbu”, au declarat sursele citate.

Anunţul că cele două şedinţe trebuie amânate a fost făcut, în interiorul organizaţiei, de secretarul general al PNL Olt, Ana Maria Ciauşu. Aceasta a vorbit, în cerc restrâns, şi despre noile ambiţii ale lui Gigel Ştirbu, legate de un loc în viitorul guvern.

Speranţele parlamentarului de Olt depind însă de noua majoritate care se va forma în urma consultărilor pe care partidele politice le vor avea cu preşedintele României şi de locul pe care PNL îl va ocupa în noua configuraţie politică. Deocamdată, conducerea Partidului Naţional Liberal a cerut, miercuri, alegeri parlamentare anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here