Zeci de elevi olimpici şi sportivi, premiaţi cu diplome şi bani de Consiliul Judeţean Olt

După ce, în septembrie anul acesta, a premiat zeci de elevi pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare şi concursurile sportive la nivel naţional şi internaţional, Consiliul Județean Olt a premiat, miercuri, alţi 26 de olimpici şi sportivi care s-au remarcat, ulterior, în diverse domenii şcolare şi sportive.

Festivitatea de premiere a fost organizată în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, unde cei 26 de elevi, precum şi profesorii coordonatori şi antrenorii sportivi care i-au pregătit pe aceştia, au primit diplome şi premii în bani alocaţi de la bugetul judeţului. La eveniment a fost prezent Marius Oprescu, vicepreşedinte al instituţiei-gazdă. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la peste 160 de milioane de lei vechi.

”Îi felicit pe elevii pentru aceste rezultate, pentru că sunt convins că nu este ușor să fii cel mai bun din țară, din Europa sau din lume. Aș vrea, de asemenea, să felicit profesorii care îşi fac meserie cu multă pasiune, în condițiile în care știm cu toții care sunt greutățile în momentul de față ale meseriei de dascăl. Nu în ultimul rând, aș vrea să felicit părinții pentru că au înțeles că parteneriatul cu școala și implicarea lor în procesul de învățământ sunt importante pentru îndrumarea copilului pe un făgaș normal, astfel încât să aibă aceste rezultate remarcabile”, a spus Marius Oprescu la debutul festivității de premiere.

Printre elevii şi sportivii premiaţi se numără Rebeca Cecilia Dărstaru, de la  Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, care a obţinut premiul special la Olimpiada Internaţională de Lectură (va primi un premiu în valoare de 4.000 lei), Alexandru Marin, de la Clubul Sportiv Şcolar Caracal (locul II la Campionatul Naţional de Kaiac Canoe – Juniori 2, lot naţional – va primi de la CJ Olt 800 lei) şi Andrei Daniel Matei, de la Clubul Sportiv Caracal (locul III la Campionatul naţional de atletism juniori 2, proba de 1.500 m – va fi premiat cu 600 lei). Noua listă mai cuprinde următoarele nume: Alina Nicoleta Constantin, Laura Georgiana Neacşa şi Maria Emanuela Sultana, toate eleve în clasa a X-a la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina, fiecare dintre ele obţinând menţiune şi clasându-se pe locul 4 la nivel naţional la Olimpiada Naţională a Animatorilor, Alexandra Gabriela Matei, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, deţinătoare a unui premiu special la Olimpiada Naţională de Lectură, Bianca Mili Sfătosu, elevă în clasa a X-a, care a câştigat premiul special la Olimpiada Naţională de Limbă şi Literatură Română – toate acestea urmând să primească premii în valoare de 400 lei fiecare. Alte 15 eleve sportive de la CSS Caracal care au obţinut premiul I la Campionatul Naţional de Handbal – Juniori 2, vor primi câte 300 de lei de la CJ Olt pentru performanţele lor. Este vorba de Floriana Branişte, Bianca Dinuţ, Cristina Dăogaru, Ioana Maria Niţu, Andra Ţălu, Nicoleta Ristea, Andreea Stângă, Alexandra Bojan, Florentina nemoianu, Ana Stoica, Maria Fugaru, Ioana Kelemen, Teodora Stan, Georgiana Ivănescu, Simona nedeianu, Andreea Radu, Lorena Cacoveanu şi Narcisa Ciobanu. 

Câte un premiu în valoare de 500 lei vor primi dascăli îndrumători şi antrenorii sportivi care s-au ocupat de pregătirea copiilor, respectiv Carolina Maria Guraliuc, Beatrice Daniela Bucur şi Nicolae Slujitoru (cu toţii de la  Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina), Mariana Lişteveanu (de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu Slatina), Claudia L. Olteanu, Mirela vanea şi Ionel Zdurcea (de la Clubul Sportiv Şcolar Caracal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here