ISU Olt: Cum trebuie să se comporte oamenii în caz de incendiu izbucnit într-un local de alimentaţie publică

După tragedia de la Clubul Colectiv din capitală, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt reamintește cetățenilor regulile generale de comportare în cazul producerii unui incendiu într-un local de alimentație publică. În primul rând, persoana care observă incendiul va apela imediat Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și va anunța incidentul. 

 
Cetățenii prezenţi la faţa locului trebuie să cunoască toate căile de evacuare, potrivit planurilor de evacuare în caz de incendiu, care vor fi afișate în locuri cât mai vizibile. 
 
Evacuarea clădirii se face imediat, cu calm, chiar dacă în localul cuprins de incendiu au rămas obiecte de valoare. 
 
Ușile se vor deschide cu prudență, deoarece afluxul rapid de aer provoacă creșterea rapidă a flăcărilor. 
 
Deplasarea în încăperile cu fum dens se va face târâș sau aplecat, cât mai aproape de podea. În cazul în care incendiul este de mică amploare, personalul stabilit în organizarea intervenției de stingere la locul de muncă și cetățenii vor acționa pentru lichidarea acestuia cu mijloacele de prima intervenție din dotare, respectiv stingătoare portative. 

După stingerea incendiului, accesul în clădire se va face numai după finalizarea operațiunilor specifice și cu acordul serviciilor de urgență profesioniste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here