Amenzi şi avertismente pentru unităţile de alimentaţie publică din Olt, aplicate de inspectorii DSP

Compartimentul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Olt a efectuat, în trimestrul III al anului în curs, 24 controale în unităţile de alimentaţie publică din judeţ, aplicând mai multe sancţiuni, amenzi şi avertismente.

Cu ocazia verificărilor, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au aplicat patru amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.600 lei, pentru „lipsa noţiunilor fundamentale de igienă la personalul angajat, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor şi a ambalajelor”, potrivit unui comunicat de presă al DSP Olt.
Reprezentanţii Compartimentul de Control în Sănătate Publică au mai aplicat patru avertismente pentru că unităţile vizate nu deţineau cantităţi suficiente de substanţe dezinfectante şi pentru că aveau echipamente de protecţie incomplete.
 
Din luna septembrie 2009, de când a intrat în vigoare Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1030/ 2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei, până în prezent, la nivelul judeţului Olt au fost autorizate 524 de unităţi de alimentaţie publică, se mai arată în comunicatul DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here