Numărul virozelor şi al pneumoniilor continuă să crească în Olt. Ce măsuri iau autorităţile

Numărul virozelor şi al pneumoniilor a continuat să crească săptămâna trecută la nivelul judeţului Olt, anunţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Numărul celor afectaţi de infecţii respiratorii acute şi a celor bolnavi de pneumonie a sărit de 2.000. 

În săptămâna 26 octombrie – 01 noiembrie s-au înregistrat 1.439 de cazuri de pacienţi afectaţi de infecţii respiratorii acute, peste 100 de bolnavi având nevoie de internare în spital. De asemenea, în aceeaşi perioadă 653 de oameni s-au îmbolnăvit de pneumonie, 77 dintre aceştia având nevoie de îngrijiri medicale pe patul de spital.

„Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţie respiratorie acută a înregistrat o uşoară tendinţă de creştere faţă de săptămâna precedentă”, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu. 
Între timp, medicii continuă campania de vaccinare antigripală demarată în 19 octombrie pentru prevenirea  şi controlul afecţiunilor respiratorii. Din cantitatea de vaccin gripal achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, Oltului i-au fost repartizate 24.370 de doze, din care 5.370 de doze au fost deja utilizate.
 

Dozele vor ajunge, în două tranşe, la medicii de familie pentru vaccinarea persoanelor de pe listele proprii din grupele la risc cu prioritate (personalul medico-sanitar din cabinete, persoanele vârstnice, gravidele şi copiii) şi în unităţile sanitare cu paturi.

„Începând cu data de 2 noiembrie 2015, toţi medicii de familie şi unităţile sanitare cu paturi (spitalele) se vor prezenta la Depozitul Antiepidemic al Direcţiei de Sănătate Publică Olt pentru a ridica tranşa a doua de vaccin gripal sezonier pentru continuitatea campaniei de vaccinare antigripală. În ultima săptămâna a lunii octombrie 2015 s-au realizat 3.978 doze”, a mai precizat Gebriela Gogiu.
 
Peste 1.000 de doze au fost utilizate pentru vaccinarea persoanelor aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice (grupa de risc 1). Peste 500 de doze au fost folosite pentru personalul medical, aproape 330 – pentru persoanele instituţionalizate, iar cu peste 2.100 de doze au fost vaccinate persoanele de peste 65 de ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here