Ample acţiuni ale poliţiştilor din Olt pentru combaterea pescuitului ilegal. Oamenii legii au făcut deja „victime”

Poliţiştii din Olt au demarat, la începutul acestei săptămâni, ample acţiuni pentru combaterea pescuitului ilegal şi a faptelor ilegale ce derivă din braconajul piscicol. Oamenii legii au prins în flagrant mai multe persoane şi au capturat zeci de kilograme de peşte încă din prima zi a acţiunilor.

Primele acţiuni au avut loc miercuri, când poliţiştii de la Ordine Publică şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Coteana au acţionat pe râul Olt, în zona barajului Ipoteşti, unde au depistat trei bărbaţi, unul din Ipoteşti şi din zona municipiului Caracal, în timp ce transportau, fără documente legale, zeci de kilograme de peşte, specia crap şi plătică. Braconierii acţionaseră cu o barcă pneumatică şi cu mai multe setci. Poliţiştii au deversat peştele în Olt şi au confiscat barca şi obiectele folosite la prinderea peştelui.

În aceeaşi zi, poliţiştii din Izbiceni au depistat, pe DJ 642, pe raza localităţii, un bărbat, de 49 ani, din comuna Giuvărăşti, care comercializa peşte din speciile şalău, plătică, crap şi biban, fără a deţine documente legale.

„Cele 37 kg. peşte, în valoare de 120 lei, au fost ridicate şi date pentru comercializare unei societăţi comerciale, din Corabia. În cauză, s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul şi comercializarea peştelui, fără documente legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

De asemenea, oamenii legii din Verguleasa au depistat, tot miercuri, un tânăr, de 19 ani, din localitate, care pescuia fără a deţine licenţă, folosindu-se de plase mono-filament şi de o barcă pneumatică. Poliţiştii au confiscat 100 metri de plase de pescuit mono-filament, 310 metri plase de pescuit cu fir textil şi barca pneumatică pentru care tânărul nu deţinea licenţă. 12 kilograme de peşte, în stare vie, au fost deversate în râul Olt.

Tânărul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nedeţinerea autorizaţiei de pescuit, deţinerea fără documente legale a peştelui şi deţinerea şi pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

Acţiunile poliţiştilor vor continua până în 19 noiembrie. „Scopul acţiunii este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, circulaţia, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător”, a mai precizat Claudia Radu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here