Sentinţă neaşteptată în cazul lui Bogdan Noajă: Judecătorii l-au condamnat la închisoare pe amicul acestuia

Tribunalul Olt a pronunţat, săptămâna trecută, sentinţa în dosarul în care fiul procurorului Ştefan Noajă, Ioan Bogdan Noajă, este acuzat de trafic de droguri. Magistraţii nu l-au condamnat pe Noajă, care a primit o gură de oxigen în acest caz, ci au hotărât disjungerea soluţionării cauzei în ceea ce-l priveşte pe acesta. Judecătorii l-au condamnat, în schimb, pe amicul lui Bogdan Noajă, Vasile Pădureţu, judecat în acelaşi dosar, la un an de închisoare cu executare. Decizia magistraţilor olteni nu este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Olt au hotărât, aşadar, că doar prietenul fiului procurorului Ştefan Noajă merită, deocamdată, o condamnare cu executare, în vreme ce cauza lui Bogdan Noajă a fost disjunsă în vederea soluţionării.

„În baza art. 17 al 1 din Legea 194/2011, cu aplicarea art.396 alin. 10.C.p.p. condamnă pe inculpatul PĂDUREŢU VASILE,la pedeapsa de 1 an închisoare privativă de libertate în condiţiile art.60 cod penal – pedeapsă principală şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a şi b C.p. pe o durată de 1 an – pedeapsă complementară. În baza art.65 alin.1 C.p. pe durata executării pedepsei aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin lit. a şi b C.p.p. În baza art. 399 alin. 1 C.pen. menţine măsura arestării preventive a inculpatului, iar în baza art. 72 alin. 1 Noul C.pen. deduce din pedeapsa aplicată arestarea preventivă începând cu data de 05 mai 2015 în continuare la zi. Dispune disjungerea soluţionării cauzei cu privire la inculpatul Noajă Ioan Bogdan şi cu privire la măsura confiscării fragmentelor vegetale rămase în urma efectuării analizelor de laborator şi depuse la camera de corpuri delicte din cadrul IGPR, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În baza art.274 alin. 1 C.p.p. obligă pe inculpat la plata sumei 1000 de lei cheltuieli judiciare statului”, se arată în sentinţa instanţei. Decizia magistraţilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la instanţa superioară. 

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, şi prietenul acestuia, Vasile Pădureţu, au fost trimişi în judecată , în mai 2015, de procurorii DIICOT Olt, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc, şi efectuarea fără drept şi cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cei doi se află în arest preventiv din data de 6 mai, instanţa respingându-le toate solicitările de înlocuire a acestei măsuri cu o alta mai puţin severă.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege. În cadrul grupului a fost cooptat şi suspectul Vasile Pădureţu.

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite în mai multe zone din Slatina, cu precădere în zona Colegiului Naţional „Ion Minulescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here