Bursa de Cereale Corabia, aproape de start. Primele tranzacţii vor fi făcute la începutul lui 2016

Primele tranzacţii cu cereale ar putea fi făcute la Bursa de la Corabia chiar de la 1 ianuarie 2016, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Olt, cei care au derulat proiectul cu finanţare europeană.

Mai mult, potrivit lui Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt, până la finalul acestui, se va desfăşura selecţia personalului care va activa la Bursa de Cereale Corabia. Aproximativ 13 noi locuri de muncă vor fi create aici. El a ţinut să precizeze că, în judeţul Olt, va funcţiona un ring al Bursei Române de Mărfuri.

„În perioada următoare se vor selecta angajaţii care vor lucra efectiv acolo. Sperăm ca de la 1 ianuarie, anul viitor, să putem avea primele tranzacţii pe un ring al Bursei Române de Mărfuri, aşa cum am hotărât şi iniţial să mergem”, a declarat Oprescu.

SC Bursa de Cereale Corabia SRL are ca acţionari Bursa Română de Mărfuri cu 50%, Consiliul Judeţean Olt cu 25% şi Consiliul Local Corabia cu 25%. Bursa de la Corabia va funcţiona ca un ring al Bursei Române de Mărfuri. Societatea a fost înregistrată la Registrul Comerţului, pe 12 august 2014 având că activitate principală „Intermedieri în comerţul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile şi cu semifabricate”.

Proiectul „Bursă de cereale în oraşul Corabia, judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean Olt, în parteneriat cu Primăria Corabia şi cu sprijinul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului se cifrează la 8.048.031,46 lei, din care finanţarea nerambursabilă – 2.739.502,77 lei, contribuţia guvernului – 419.153,72 lei, iar cea a Consiliului Judeţean Olt – 4.889.374,97 lei. Proiectul finanţat din fonduri europene şi-a propus atât construirea sediului administrativ în care va funcţiona bursa, cât şi crearea cadrului organizatoric pentru tranzacţii cu cereale.

În cadrul proiectului derulat de CJ Olt, la Bursa de cereale va funcţiona şi un laborator pentru stabilirea calităţii produselor tranzacţionate.

„Avem şi un laborator pentru stabilirea calităţii cerealelor. Prin proiect, am achiziţionat dotări specifice acestui laborator, unde se fac analize privind conţinutul cerealelor – gluten, umiditate şi alţi parametri calitativi. Este un laborator dotat cu echipamente la standarde europene. Sperăm că acest element va constitui un plus de siguranţă pentru cei vor tranzacţiona cereale pentru că se vor asigura că tot ceea ce se tranzacţionează prin Bursa de cereale va fi de calitate superioară”, declarat, Dana Lungu, şefa Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt, cu ocazia conferinţei de finalizare a proiectului. (Autor: Ionuţ Jifcu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here