Zeci de tineri au pătruns în sediul Jandarmeriei Olt. Care a fost motivul şi ce s-a întâmplat

20 de tineri, elevi aiLiceului Tehnologic Izvoarele, au hotărât să devină jandarmi după ce, vineri, s-au aflat în vizită la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt. Vreme de câteva ore, tinerii au fost martori la activitatea de zi de zi a jandarmilor în unitate – totul în cadrul unui proiect educativ.

Participanţilor le-au fost prezentate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii din municipiul Slatina, echipamentul, materialele folosite pe timpul executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice şi autospecialele de intervenţie. 

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei Române, condiţiile generale de admitere la instituţiile de învăţământ superior şi postliceal, au fost distribuite materiale informative, preventiv-educative, precum şi revista „Lege şi ordine”, editată de Jandarmeria Olt. 

 
„În cadrul activităţilor organizate, tinerii au avut ocazia să acţioneze autentic în meseria aleasă, au interacţionat cu jandarmii, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenţie, experimentând astfel o parte din provocările reale ale acestei profesii. Prin participarea la acest program, elevii au petrecut câteva ore în «umbra» jandarmilor, având posibilitatea să observe cum se derulează o zi de lucru în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, cum se pregătesc jandarmii, să înveţe mai multe despre un loc de muncă, competenţele necesare şi responsabilităţile aferente lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, locotenent-colonelul Emanuel Botan.

În cadrul acestui proiect educativ, elevii şi-au exprimat dorinţa de a deveni jandarmi. Este motivul pentru care ei au fost invitaţi să ia parte, fie şi pentru numai câteva ore, la activitatea pe care jandarmii o desfăşoară zilnic în unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here