Proiectul PSD Slatina privind gratuitatea elevilor şi bătrânilor la transportul în comun, aprobat în CL

Proiectul PSD Slatina privind utilizarea gratuită a transportului în comun de pensionari, elevi, studenţi, de cei care beneficiază de ajutor social şi de copiii de până la şase ani va fi dezbătut pe comisii şi supus aprobării în şedinţa ordinară de miercuri a Consiliului Local, unde majoritatea aparţine aleşilor social-democraţi.
Anunţul a fost făcut, marţi, de consilierii locali social-democraţi, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi preşedintele PSD Slatina, deputatul Emil Moţ. „Am prezentat acest proiect consilierilor locali. Dânşii au fost încântaţi de această iniţiativă, au preluat proiectul de hotărâre şi astăzi putem spune că noi, cei de la PSD, vom vota acest proiect de hotărâre. Cu această ocazie îi rog şi pe ceilalţi consilieri care aparţin celorlalte partide politice din consiliul local să voteze şi ei acest proiect pentru că este spre binele locuitorilor din Slatina. Nu numai elevii şi pensionarii, dar şi părinţii ne-au cerut în nenumărate rânduri acest lucru”, a declarat liderul PSD Slatina.
Consilierii locali ai PSD au precizat că ideea extinderii gratuităţii privind accesul la transportul public la nivelul mai multor categorii de persoane s-a născut în urma unor întâlniri pe care ei le-au avut cu cetăţenii municipiului în cadrul proiectului „Consilierul cartierului tău”, proiect menit culegerii de informaţii ale populaţiei cu privire la nevoile reale ale acesteia. „Această iniţiativă a domnului deputat Emil Moţ s-a născut dintr-o colaborare pe care noi o avem cu cetăţenii. Noi suntem repartizaţi pe anumite zone ale municipiului, răspundem de anumite probleme şi, în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu cetăţenii, am primit din partea pensionarilor, a părinţilor, chiar a elevilor, această solicitare de a li se acorda prioritate pe transportul în comun. Unii îşi permit să-şi plătească biletele, însă alţii au venituri mai mici”, a afirmat consilierul Ilie Hău.

O dată aprobată în şedinţa consiliului local, hotărârea va intra în vigoare la începutul anului următor, costurile acestei subvenţii urmând a avea un impact scăzut asupra bugetului local.

„Domnul deputat Emil Moţ ne-a impulsionat să facem acest proiect de hotărâre şi mai repede pentru că noi dorim ca această iniţiativă să fie aprobată în unanimitate, dacă s-ar putea. Va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016 pentru a se putea face toate calculele în legătură cu costurile de implementare. În privinţa cheltuielilor, impactul asupra bugetului local este undeva între 0,8 şi 1%”, a mai precizat Ilie Hău.

Deputatul Emil Moţ susţine că subvenţia va fi suportată din creşterile pe care bugetul local le înregistrează în fiecare an, acestea situându-se la nivelul a 5 – 10% anual.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here