PSD Olt a anunţat, oficial, candidatura lui Emil Moţ la Primăria Slatina. Ce promisiuni a făcut candidatul

PSD Olt a anunţat, joi, oficial, că deputatul Emil Moţ este candidatul Partidului Social Democrat la funcţia de primar al Slatinei. Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în prezenţa parlamentarilor social-democraţi de Olt, a conducerii organizaţiei judeţene şi a susţinătorilor candidatului Emil Moţ care, după mulţumirile de rigoare, şi-a anunţat şi priorităţile pentru municipiul-reşedinţă de judeţ.

Evenimentul a fost deschis de preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, care a spus că nu sondajele de opinie au avut un rol hotărâtor în desemnarea lui Emil Moţ ca viitor candidat al partidului la funcţia de primar al Slatinei, ci consultările cetăţenilor. „Desemnarea lui Emil Moţ nu s-a făcut în biroul de pe bulevardul AI Cuza (sediul PSD Olt – n.r.) şi nici studiile sociologice nu au stat la baza acestei alegeri; am stat însă de vorbă cu foarte mulţi oameni şi aşa am găsit candidatul cel mai bun”, a subliniat liderul PSD Olt. El a făcut o succintă prezentare a candidatului, afirmând că Moţ a ajutat deja Slatina atât din postura de secretar de stat în Ministerul Mediului, cât şi din cea de deputat. „A fost mai întâi avocat, apoi director la Direcţia Copilului, apoi ministru secretar de stat în Ministerul Mediului, lucru prin care noi am avut un mare avantaj pentru că cele mai mari proiecte ale noastre au fost pe mediu şi el ne-a ajutat foarte mult. Cel mai mare proiect a fost Parcul Industrial, o investiţie foarte bună pentru noi pentru că locurile de muncă au o foarte mare importanţă pentru noi toţi. Eu am încredere în domnul deputat Emil Moţ. Cred că e o alegere bună şi îi urez succes”, a vorbit Paul Stănescu, exprimându-şi că Moţ îşi dă seama de responsabilitatea uriaşă care îl aşteaptă.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a subliniat şi el că Emil Moţ se bucură de o largă susţinere nu doar în cadrul partidului, ci şi din partea slătinenilor. „Din consultările cu cetăţenii am înţeles că domnul Moţ se bucură de o largă susţinere. S-a bucurat de încrederea noastră şi când a fost ales preşedinte al PSD Slatina, dar şi de încrederea slătinenilor. El este deputat de Slatina în urma unui vot de încredere de peste 60 la sută”, a spus Marius Oprescu.

Despre candidat a vorbit, printre alţii, şi medicul Renică Diaconescu, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, care a reliefat că printre calităţile lui Emil Moţ se numără dorinţa de implicare, responsabilitatea asumată, umanismul şi cultul prieteniei. El i-a făcut şi câteva recomandări celui desemnat candidat, anume să nu uite că a fi primar nu înseamnă a avea o mentalitate de stăpân, ci că este în slujba cetăţenilor.

În final, după ce şi-a făcut o scurtă prezentare biografică, deputatul de Slatina a enumerat care îi sunt priorităţile pentru municipiul-reşedinţă de judeţ. Bunăoară, din calitatea de primar el ar dori, pentru mandatul 2016 – 2020, creşterea numărului locurilor de muncă la nivelul municipiului, construirea a încă trei parcări subterane şi supraterane, rezolvarea problemei câinii fără stăpân, continuarea şi finalizarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, reabilitarea mobilierului stradal şi a locurilor de joacă. „Am consultat prevederile noului Cod Fiscal şi, din 2016, vor fi reduse taxele la Slatina, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice. O să propun consilierilor noştri locali să acordăm facilităţi pentru firmele care fac investiţii de peste 200.000 de euro şi care crează cel puţin cinci locuri de muncă. Problema câinilor are şi ea soluţii. Am început deja să facem un studiu de fezabilitate pentru dublarea capacităţii adăpostului canin de la Sărăceşti şi se va crea un serviciu de ecarisaj la nivelul primăriei. Ne gândim şi la tineri. Avem în construcţie o sală polivalentă, clubul nautic va funcţiona din 2016. Ne gândim să le oferim accesul de ce nu gratuit la aceste utilităţi create pentru ei”, a spus Emil Moţ.

În final, candidatul PSD a oferit tuturor participanţilor câte un card cu priorităţile sale pentru Slatina. Cardul va ajunge la fiecare slătinean şi reprezintă angajamentul lui Emil Moţ faţă de cetăţeni că va duce la bun sfârşit tot ce şi-a propus pentru municipiu. „Nu aş vrea ca spusele mele în această seară să rămână doar vorbe. Am făcut un card cu priorităţile pe care eu şi echipa mea ni le-am propus să le rezolvăm. Cardul acesta reprezintă angajamentul meu. Dacă nu îmi voi ţine acest angajament faţă de slătineni peste patru ani să mă tragă de mânecă”, a subliniat candidatul social-democraţilor. El a oferit primul card fiului său, în vârstă de numia patru ani. 

4 COMENTARII

 1. Un eveniment cu puternice conotatii culturale…
  Rugam presa sa inregistreza cu atentie lui Emil Parrot Mot.
  Acesta ” spune ” lucruri profunde mai ales cand tace. ( limbaj nonverbal bine studiat in scoliile de prestigiu urmate pana acum).
  FONICUL intretine doar COMICUL.
  Slatina are , in toate domeniile, oameni competenti.
  Acestia sunt dornici sa ocupe functii prin evaluari facute de institutii specializate din strainatate ( e.g. Vanderbilt)
  Acestia doresc sa ramana pe functii prin aceleasi proceduri.
  Slatina are copii , parinti , profesori , medici, si nu numai, excelenti .
  Slatina duce lipsa, din nefericire, de management performant in majoritatea domeniilor ( exceptie Iordache Andrei).
  Slatina este un oras cu resurse , care gestionate de oameni competenti, ar asigura o administratie cu adevarat performanta, cu adevarat “ in slujba cetateanului”.
  Capacitatea PSD de a se face de ras este nelimitatata .
  I-ati auzit sa-si fi recunoscut vreodata incompetenta ?. Vom reveni asupra acestui aspect paradigmatic pentru acesti politruci incompetenti !
  Recomandare : “ Puneti mana pe carte ! “

  Concluzie: ( atribuit lui Confucius )
  … Și Texanul care pretindea că are cea mai bună lovitură cu șase gloanțe din Vest i-a luat pe aceia care l-au provocat la marginea unui hambar imens și a tras fără să țintească. Găsea locul unde ajunseseră gloanțele sale și desena ținte cu glonțul său de fiecare dată;

  Morala: Nu avea nicio țintă, deci nu avea cum să rateze!

 2. ” a trage de mânecă = a atrage cuiva atenția că minte sau exagerează a se lăsa tras de mânecă “.

  Nu ai sesizat ca ” cetatenii ” TRAG DE MANECA PSD ?

 3. Nu sunt nici monarhist, nici iudeo-mason.
  Va invit la gara la ora 13. Va sugerez sa urmariti cu atentie felul in care politicienii locali se integreaza in peisaj. Cred ca in 2006 Radu Duda le-a vorbit elevilor in sala de festivitati la C.T Alexe Marin. Nu am participat la o activitate cu elevii la care acestia sa fie atat de implicati in dialog. A fost emotionat. Pacat ca nu ati fost acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here