Spitalul Slatina, acreditat pentru cinci ani. Peste 1.300 de indicatori, îndepliniţi de unitatea medicală

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ aflată în subordinea Consiliului Judeţean Olt, a obţinut acreditarea pe o perioadă de cinci ani.

Evaluarea a presupus îndeplinirea a peste 1.300 de indicatori, iar SJU Slatina a reușit să îndeplinească în majoritate acești indicatori.

„Acreditarea a fost luată pentru următorii cinci ani. Au fost prezenţi reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. Este vorba de şase evaluatori – medici, economişti sau asistenţi medicali, care au evaluat timp de cinci zile toate secţiile spitalului. Au fost evaluate peste 1.300 de criterii, iar majoritatea au fost îndeplinite. Vom primi un raport preliminar peste cinci zile lucrătoare, în care vom vedea în mod clar care sunt neconformităţile, per total, la spital”, a declarat Elena Vişan, directorul economic al SJU Slatina.

Spitalul va primi un raport preliminar, în termen de cinci zile, iar raportul final va fi transmis în câteva luni.

„În marea majoritate, îndicatorii au fost atinşi, iar neconformităţile sunt comune tuturor spitalelor judeţene din ţară, care pornesc de la faptul că sunt nişte standarde luate de la francezi, fără a fi foarte bine corelate cu legislaţia românească în ceea ce priveşte spitalele şi cu modul de organizare al spitalelor. Sunt lucruri care nu se regăsesc la noi. Vorbim de un număr de sub 10% neconformităţi din totalul indicatorilor”, a mai spus directorul economic al spitalului.

Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt, a ţinut să felicite echipa SJU Slatina care a depus o muncă importantă pentru a obţine acreditarea.

„Astăzi s-a încheiat misiunea comisiei de acreditare. Din evaluările noastre, răspunsul oficial va veni mult mai târziu. Înţeleg că au fost în jur de 1.300 de indicatori care trebuiau respectaţi iar neconformităţile, în total, au fost sub o sută. Practic, din punctul nostru de vedere, Spitalul va fi acreditat cu un procent de peste 90%. Asta înseamnă că, totuşi, serviciile medicale oferite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt undeva la un nivel foarte mare. Vrea să felicit şi eu toţi angajaţii spitalului, toată echipa de acolo, înţeleg că a fost o muncă enormă. Cu toţii au depus un efort important şi iată că, după ce Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitul Greci, care este tot în subordinea Consiliului Judeţean, a fost acreditat, acum cea mai mare unitate medicală din judeţ urmează să fie acreditată”, a declarat el.

Vicepreşedintele CJ Olt a mai anunţat că investiţiile vor continua la Spitalul Judeţean şi anul viitor, fonduri pentru dezvoltare urmând să fie alocate atât de forul judeţean cât şi de Primăria Slatina.

„Aceste lucruri ne dau şi mai mare încredere, iar Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina se vor implica şi în anul 2016 cu investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina astfel încât, în maximum doi ani, întreg spitalul să poată arăta la standarde moderne”, a mai spus Marius Oprescu. (Autor: Ionuţ Jifcu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here