Cătălin Davidescu, impus secretar general al PNL Slatina de către Marius Bălaşa

PNL Slatina are, de săptămâna trecută, un nou secretar general în persoana fostului primar al oraşului Scorniceşti Cătălin Davidescu, care şi-a pierdut mandatul după ce ANI a descoperit că, în urmă cu cinci ani, el s-a aflat în stare de incompatibilitate. 

Cătălin Davidescu a fost impus în funcţie de omul deputatului Gigel Ştirbu, Marius Bălaşa, el însuşi impus recent în funcţia de co-preşedinte al PNL Slatina, în locul lui Sorin Brătoi, eliminat de la conducerea organizaţiei de Ştirbu. Anunţul că Davidescu este secretar general a fost făcut în Comitetul Local Executiv al PNL Slatina de săptămâna trecută.

Cătălin Davidescu a pierdut, recent, definitiv, mandatul de primar al oraşului Scorniceşti după ce a pierdut toate procesele deschise împotriva raportului de incompatibilitate întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Declarat incompatibil, în 2011, de ANI, care a descoperit că el a ocupat simultan mai multe funcţii publice în 2009, încălcând astfel legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, primarul liberal al Scorniceştiului, Cătălin Davidescu, a atacat la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANI, cerând anularea acestuia, dar instanţa a respins acţiunea. Recursul făcut la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie nu a avut nici el sorţi de izbândă, Curtea Supremă respingând definitiv, în septembrie 2014, acţiunea. În baza hotărârii judecătoreşti rămasă definitivă, prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a emis, în 11 mai 2015, ordinul prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de primar. Davidescu a atacat la Tribunalul Olt ordinul, cerând anularea lui. Instanţa nu i-a dat nici de această dată dreptate, respingându-i cererea în 7 iulie 2015.

Cătălin Davidescu este impus în funcţia de secretar general într-un mod care nu are la bază o minimă consultare a membrilor PNL Slatina, metodă care a creat o adevărată revoltă în organizaţie după ce Gigel Ştirbu l-a impus pe Marius Bălaşa în calitatea de candidat al partidului la funcţia de primar al Slatinei, fiind acuzat şi că s-ar fi implicat în falsificarea sondajului de opinie derulat pentru stabilirea celui mai bun candidat. În urma acestor practici, Ştirbu şi-a pus în cap nu doar organizaţia de la Slatina, ci şi aproape jumătate din conducerea PNL Olt, iar unul dintre consilierii locali liberali, Sorin Brătoi, a demisionat din Consiliul Local Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here