Cererea de arestare preventivă a poliţistului şpăgar Gabriel Neagu, rejudecată de Curtea de Apel Craiova

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, ca cererea de arestare preventivă în cazul poliţistului din Potcoava prins luând mită, Gabriel Adrinel Neagu, să fie rejudecată de Curtea de Apel Craiova. Asta după ce magistraţii craioveni au respins, la finele săptămânii trecute, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt „ca formulată de un Parchet necompetent după calitatea persoanei”.

Curtea Supremă a admis contestaţia Parchetului, a desfiinţat încheierea contestată şi a trimis cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Craiova, hotărârea fiind definitivă, potrivit unuia dintre purtătorii de cuvânt ai ÎCCJ.

Poliţistul Gabriel Neagu din Potcoava a căzut în plasa procurorilor în timp ce primea 500 de lei de la un şofer din Reşiţa pe care îl oprise în trafic pe raza oraşului, pentru încălcarea regulilor de circulaţie. În schimbul banilor omul legii a consemnat în procesul-verbal de constatare fapte mai puţin grave decât cele petrecute în realitate.

n urma flagrantului, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de poliţist, acesta fiind reţinut pe o durată de 24 de ore pentru luare de mită. În dosar procurorii au reţinut nu una, ci două infracţiuni de mită, întrucât poliţistul şpăgar mai primise mită, în urmă cu circa două săptămâni, 400 de lei de la un şofer din Bucureşti în aceleaşi condiţii.

La capătul celor 24 de ore de reţinere anchetatorii au fost nevoiţi să îl pună în libertate după ce Tribunalul Olt a declinat, în aceeaşi zi, competenţa de soluţionare în favoarea Curţii de Apel Craiova. Măsura a fost impusă de faptul că omul legii a fost şi avocat înainte de intra în Poliţie, profesie suspendată la nivelul Baroului Olt pe perioada cât îşi exercită atribuţiile de poliţist, inculpatul prezentând documente în acest sens. Procurorii, care s-au adresat, ulterior, Curţii de Apel Craiova cu propunerea de arestare preventivă, nu au avut succes nici la această această instanţă, care nu le-a admis solicitarea motivând că cererea a fost formulată de un Parchet necompetent după calitatea persoanei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here