Cristian Bircea, desemnat să candideze din partea ALDE la funcţia de primar al Slatinei

Conducerea ALDE Olt a anunţat, joi, numele candidatului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor la funcţia de primar al Slatinei: Cristian Bircea, actualul viceprimar al municipiului-reşedinţă de judeţ.

Anunţul oficial l-a făcut, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele ALDE Olt, senatorul Mihai Niţă, care a spus că desemnarea lui Cristian Bircea s-a făcut în urma unei înţelegeri între cele trei persoane care au făcut obiectul unui sondaj de opinie, Bircea, Ioan Ciugulea, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, şi Aurel Bobei. Mihai Niţă a declarat că procentele indicate de sondaj în cazul celor trei au fost foarte apropiate. „Am făcut un sondaj pe Slatina, am avut trei persoane care au vrut să participe. Au fost foarte apropiate ca procente. În urma unei analize am considerat că e bine să se înţeleagă între ei candidaţii şi, împreună cu mine, am ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi pentru noi să candideze Cristian Bircea”, a declarat preşedintele ALDE Olt. 
 
Desemnarea actualului viceprimar al Slatinei la funcţia de primar a avut la bază mai multe calităţi pe care Bircea le-ar avea. „Eu personal am mare încredere în domnul Bircea. Îl cunosc de multă vreme şi îl consider un specialist, un profesionist, un om care cunoaşte administraţie publică şi care a muncit mult ca să ajungă aici. La cum îl ştiu, el face cinste ALDE şi vom avea curaj să mergem în campania electorală, să discutăm cu cetăţenii despre un om corect şi cinstit”, a afirmat senatorul Mihai Niţă.
 
Răspunzând la întrebări, Niţă a mai precizat că reprezentanţii ALDE nu vor face înţelegeri cu PSD în campania electorală la alegerile locale din 2016 şi că se vor bate pentru Primăria Slatina. 
 
„Împreună cu echipa, eu zic că Cristian Bircea va avea rezultate bune. Cred eu că, având un asemenea candidat, putem să câştigăm”, a concluzionat liderul ALDE Olt.
 
Că ALDE va avea un parcurs curat în lupta pentru Primăria Slatina a simţit nevoia să întărească şi Ioan Ciugulea, preşedintele executiv al organizaţiei. „Nu vom face non-combat la PSD şi nu ne vom duce să ne plecăm frunţile la candidatul PSD”, a întărit Ciugulea.
 
Întrebat ce priorităţi ar avea pentru municipiu în eventualitatea în care ar ajunge să câştige mandatul de primar, Cristian Bircea afirmă că singurul proiect cert pe care îl are acum este realizarea unui inventar amănunţit al dorinţelor pe care le au cetăţenii. „Ca primar, trebuie să faci nu ceea ce vrei tu, ci ceea ce vor cetăţenii. Nu ceea ce vreau eu este important, ci ceea ce vrea cetăţeanul”, a spus Cristian Bircea.
 
În afară de ALDE, alte trei formaţiuni şi-au anunţat până acum candidaţii la funcţia de primar al Slatinei. Din partea Mişcării Populare va candida Victor Iacobescu, profesor la Colegiul Naţional Radu Greceanu, din partea PNL a fost desemnat să intre în lupta electorală Marius Bălaşa (în urma unui scandal de proporţii în organizaţie), iar PSD îl aruncă în competiţie pe deputatul Emil Moţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here