„Sărbători de iarnă în siguranţă”: Poliţiştii olteni au aplicat peste 700 de sancţiuni într-o singură săptămână

Acţionând în baza planului de măsuri „Sărbători de iarnă în siguranţă”, desfăşurat în domeniul rutier, poliţiştii olteni au aplicat, săptămâna trecută, peste 700 de sancţiuni şi au reţinut zeci de permise de conducere.
Poliţia acţionează cu efective sporite în această perioadă pentru depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului. Numai săptămâna trecută poliţiştii rutieri olteni, dar şi cei de ordine publică din mediul urban şi rural cu atribuţii de control în domeniu, au acţionat în trafic, constatând 21 de infracţiuni la regimul circulaţiei şi aplicând 705 sancţiuni contravenţionale. 
 
„Dintre sancţiunile aplicate, 331 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 242 pentru nerespectării regulilor de circulaţie privind trecerea la nivel cu calea ferată, 22 pentru consum de alcool, 29 pentru neacordare prioritate pietoni şi 81 pentru nerspectarea regulilor de circulaţie şi cele specifice activităţii de transport public de persoane în regim de taxi”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu. 
 
De asemenea, poliţiştii au reţinut 49 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 22 pentru alcool, cinci pentru viteză, 11 pentru neacordare de prioritate pietonilor, trei pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, unul pentru depăşiri neregulamentare şi şapte pentru alte abateri de circulaţie. 
 

Pentru neregulile constatate, poliţiştii olteni au retras şi 6 certificate de înmatriculare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here