VIDEO / Eroii Revoluţiei din 1989, comemoraţi la Slatina prin ceremoniale militare şi religioase

Eroii Revoluţiei din 1989 au fost comemoraţi, marţi, la Slatina de autorităţile judeţene şi municipale, de organizaţii ale revoluţionarilor şi de reprezentanţii principalelor partide politice.

Manifestările, organizate la Troiţa Eroilor Revoluţiei, amplasată pe platoul Casei Tineretului, au debutat prin intonarea Imnului Naţional. Un sobor de preoţi au ţinut, apoi, o slujbă de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa în lupta pentru libertate cu 26 de ani în urmă. A urmat seria discursurilor ţinute de oficialităţi, printre vorbitori numărându-se prefectul judeţului, Silviu Neacşu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu.

„Ziua de 22 decembrie are o semnificaţie aparte pentru poporul nostru. Este ziua în care, cu 26 de ani în urmă, cu sânge vărsat, ne-am câştigat demnitatea şi libertatea. Aşadar, în această zi, să cinstim memoria bravilor noştri eroi, care au pus înaintea propriilor vieţi dorinţa de liberate a generaţiilor care vor urma. Să le păstrăm vie memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru libertatea noastră şi să arătăm respectul şi recunoştinţa cuvenite celor rămaşi în viaţă. Recunoştinţă eternă eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989”, a spus prefectul Silviu Neacşu.

Ulterior, reprezentanţii instituţiilor publice, ai revoluţionarilor şi ai principalelor partide politice, au depus coroane de flori la Troiţă. 

Manifestările s-au încheiat prin defilarea Gărzii de Onoare, formată din efective ale Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/rQM7HajzDzQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here