Viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea, a pornit războiul în instanţă împotriva ANI, care l-a declarat incompatibil

Viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea, candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ, a atacat la Curtea de Apel Craiova raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care susţine că edilul s-a aflat, în perioada 2012 – 2013, în stare de incompatibilitate.

Dosarul în care Cristian Bircea solicită anularea raportului ANI se află înscris, sub numărul 1798/54/2015, la Secţia Contencios-Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Craiova. „Am atacat raportul ANI, dosarul este anunţat pe site-ul Curţii de Apel Craiova”, a anunţat viceprimarul Slatinei, anunţat oficial recent că va candida din partea ALDE la funcţia de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, făcut public luna trecută, Cristian Bircea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2013. 

„Cristian Bircea, viceprimar al municipiului Slatina, judeţul Olt, și fost consilier local în cadrul Consiliului Local Slatina (22iunie 2012 – 07martie 2013), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 07 martie 2013, întrucât a deținut, simultan calitatea de consilier local și funcția de director în cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A.(societate comercială de interes local, înființată de către C.L. al Municipiului Slatina), încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Contactat de OLT-ALERT, Cristian Bircea a declarat că lucrurile nu vor rămâne aşa întrucât, considerându-se nevinovat, se va adresa instanţei de judecată.

„Eu mi-am exprimat punctul de vedere faţă de această situaţie, inclusiv celor de la ANI atunci când mi l-au cerut. Dacă ei consideră că punctul de vedere pe care mi l-am exprimat nu e în conformitate cu ce cred ei, asta e, ne dăm în judecată. Am şi fundamentare la ceea ce susţin eu”, declara, după ce ANI a făcut public raportul, viceprimarul Slatinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here