Mai multe restaurante din Olt închise de pompieri au organizat, totuşi, Revelionul. Cine le-a dat voie

Deşi au fost închise de pompieri către sfârşitul anului trecut pentru nereguli privind securitatea la incendiu, mai multe localuri şi restaurante din Olt au organizat petrecerea de Revelion. Este vorba de două firme din Caracal şi Balş, care deţin săli pentru organizarea de evenimente festive, dar şi de societatea care deţine restaurantul Ambasador din Slatina, care au obţinut în instanţă ordonanţe preşdenţiale prin care deciziile pompierilor au fost suspendate temporar. Deşi au cerut acelaşi lucru în instanţă, alte firme nu s-au bucurat de asemenea soluţii favorabile. Printre acestea se numără societatea omului de afaceri Marin Podolan, care administreazp restaurantul Roki din Slatina, unitate închisă, şi ea, de pompieri pe final de an.

SC Ciucă SNC, care administrează restaurantul Ambasador din Slatina, închis la sfârşitul anului trecut de pompieri, a avut câştig de cauză la Judecătoria Slatina, unde a obţinut mult dorita ordonanţă preşedenţială prin care decizia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost suspendată. „Admite cererea având ca obiect ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta SC Ciucă SNC în contradictoriu cu pârâta Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Matei Basarab». Dispune suspendarea sancţiunii complementare luată prin procesul verbal de sancţionare contravenţională seria H nr. 0043226/05.12.2015, privind oprirea funcţionării spaţiului cu destinaţia Restaurant din Mun. Slatina, str. Ec. Teodoroiu, nr. 27B, jud. Olt, până la soluţionarea definitivă a plângerii contravenţionale împotriva procesului verbal de sancţionare contravenţională seria H nr. 0043226/05.12.2015, care face obiectul dosarului 9838/311/2015”, au spus magistraţii. Apelul declarat de ISU Olt la tribunalul Olt a fost respins. 
 
Acelaşi noroc în instanţă l-a avut şi SC Catrel Procom SRL, care deţine o sală de festivităţi la Balş, închisă, de asemenea, de ISU Olt. O altă firmă care deţine o sală similară în Caracal, SC Marcel SRL, a putut organiza petrecerea de Revelion după ce Judecătoria Caracal i-a admis în parte cererea de ordonanţă preşedinţială, în baza căreia a putut funcţiona până în prima zi de Anul Nou. 
 
„Aşa este, unele dintre unităţile închise de noi pentru nereguli privind securitatea la incendiu, au putut organiza petrecerea de Revelion după ce au cerut şi obţinut în instanţă ordonanţă preşedenţială prin care procesele-verbale întocmite de noi au fost suspendate temporar. Ei nu s-au judecat practic cu noi. S-au adresat instanţei de judecată şi instanţa le-a admis cererile”, a confirmat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.
 

Nu de aceleaşi soluţii favorabile s-au bucurat alte societăţi comerciale care au formulat solicitări similare. Este şi cazul SC Com Prod Tur Roki SRL, care aparţine omului de afaceri Marin Podolan şi care deţine restaurantul Roki, căruia Judecătoria Slatina i-a respins cererea. Hotărârea Judecătoriei Slatina a fost atacată cu apel la Tribunalul Olt, dar nici aici afaceristul nu a avut succes, soluţia acestei instanţe, aceea de respingere, fiind definitivă.

De o soluţie nefavorabilă pronunţată de Judecătoria Caracal a avut parte şi SC Viodor Company SRL, a cărei sală specializată în organizarea de evenimente a fost şi ea închisă de ISU Olt pentru neîndeplinirea condiţiilor de securitate la incendiu.

1 COMENTARIU

  1. DAR BIBLIOTECI SAU LIBRARII CU CARTI, NU SE CONSTRUIESC IN BALS, JUDETUL OLT ? RESTUL, PENTRU INTELECTUALI NU CONTEAZA. POTI SA SERVESTI CEVA SI ACASA FARA SA TE DERANJEZE CLIENTI TURBULENTI …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here