Marian Căpăţână, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Mircea Băsescu – Bercea Mondial

Marian Căpăţână, judecat pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul Mircea Băsescu – Bercea Mondial, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Constanţa. De asemenea, Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat  la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Judecătorul a dispus şi confiscarea a 265.000 de euro de la cei doi.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, urmând să fie atacată la Curtea de Apel Constanţa.

DNA a cerut condamnarea la închisoarea cu executare pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în cazul primului solicitând ca pedeapsa să fie orientată spre maximul prevăzut de lege (7 ani).  Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Basescu si de 350.000 de euro de la Capatana.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Florin Şurghie, a cerut achitarea clientului său, spunând că nu există dovezi în legătură cu săvârşirea faptei, iar, în cazul în care instanţa va considera că este nevoie de o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie cu suspendare.

Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanţa, mai mulţi membri ai familiei Anghel, audiaţi ca martori, au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta să intervină în favoarea lui Sandu Anghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here