Ce spune candidatul MP la Primăria Slatina despre demisia şefului său din funcţiile politice. Mai candidează?

Candidatul Mişcării Populare la funcţia de primar al Slatinei, Victor Iacobescu, s-a arătat extrem de surprins de decizia şefului său, Marian Vasile, care luni a anunţat oficial că renunţă la toate funcţiile deţinute în partid. 

„Îmi pare rău de decizia luată de Marian Vasile. Chiar nu mă aşteptam. Sincer, sper să revinî asupra ei”, a declarat, marţi, pentru OLT-ALERT, Victor Iacobescu.

Întrebat dacă, în noul context, candidatura sa la Primăria Slatina rămâne în picioare, în condiţiile în care în Mişcarea Populară Olt a apărut o nouă grupare coordonată de fostul parlamentar Marin Bobeş, care vrea să acapareze conducerea organizaţiei, Iacobescu şi-a manifestat o oarecare incertitudine.

„Nu ştiu cât de actuală mai este candidatura mea, dar nu am renunţat la idee. Nu am discutat cu domnul Bobeş, nu mi-a zis că ar vrea să candideze el, dar dacă ar candida, nu cred că ar fi o decizie favorabilă partidului”, a reliefat Victor Iacobescu.

Marian Vasile a anunţat că se retrage din toate funcţiile deţinute în Mişcarea Populară. El şi-a motivat gestul spunând că nu se mai regăseşte în proiectul Mişcării Populare. Rămâne, totuşi, membru al partidului, susţinând că nu a demisionat din funcţii pentru a pleca spre alt partid.

Deşi a spus că nu neînţelegerile cu secretarul general al MP Olt, fostul senator Marin Bobeş, a fost motivul real al demisiei sale, Marian Vasile a vorbit şi despre un puci pe care fostul parlamentar, împreună cu alte persoane, l-au încercat împotriva sa. În puciul derulat cu puţin înaintea Crăciunului ar fi fost implicat şi fostul viceprimar al Slatinei Gabriel Diaconu, ieşit nu demult din puşcărie, unde şi-a ispăşit o pedeapsă de câţiva ani pentru fapte de corupţie. De altfel, Marian Vasile susţine că nu este pentru prima oară când Marin Bobeş ar fi încercat să îl înlăture de la conducere şi că de fiecare dată ar fi eşuat.

De fapt, Marin Bobeş a fost numit, marţi seară, de Comitetul Executiv Naţional al MP în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here