Comitet de urgenţă la Primăria Slatina. Ce le-a spus primarul Emil Popa firmelor de deszăpezire

Membrii Comitetului Local de Urgență s-au întrunit, duminică, la sediul Primăriei Slatina pentru a analiza situaţia creată de căderile masive de ninsoare în municipiul-reşedinţă de judeţ. Primarul Emil Popa a solicitat firmelor ce efectuează operațiunea de deszăpezire în localitate suplimentarea echipajelor de intervenție pe străzi și trotuare astfel încât, luni dimineață, circulația rutieră și pietonală în municipiu să se desfășoare în condiții cât mai normale.
 
Potrivit unei sinteze a Comitetului, în Slatina s-a acționat cu utilajele de deszăpezire încă din cursul serii de sâmbătă – 16 ianuarie și pe tot parcursul nopții, acțiunea continuând și în cursul zilei de duminică. S-a intervenit cu prioritate pe arterele de intrare/ieșire din oraș și pe străzile în pantă, ulterior utilajele acționând pe celelalte străzi principale din localitate. În timpul derulării ședinței s-a stabilit ca majoritatea utilajelor de deszăpezire care acționează în municipiu să fie comasate pentru intervenție rapidă în cartierele mărginașe Satu Nou, Sărăcești, Clocociov pentru degajarea zăpezii din aceste zone și, ulterior, utilajele cu pricina să revină pe arterele din oraș pentru continuarea operațiunii de deszăpezire. 
 
„În Slatina nu au fost raportate cazuri de întreruperi ale furnizării cu energie electrică. Au fost semnalate probleme izolate din cauza unor copaci ce prezentau pericol de prăbușire din cauza cantității mari de zăpadă. Până la ora derulării ședinței Comandamentului Județean de Iarnă anterior menționată, în Slatina au mai fost raportate probleme din cauza zăpezii în special în zona sensurilor giratorii și pe trotuarele din municipiu, fiind dispuse în acest sens măsuri de rezolvare a situației”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea. 

Primarul Slatinei, Emil Popa, a solicitat firmelor ce efectuează operațiunea de deszăpezire în localitate suplimentarea echipajelor de intervenție pe străzi și trotuare astfel încât, luni dimineață, circulația rutieră și pietonală în municipiu să se desfășoare în condiții cât mai normale. 

Reprezentanții autorităților fac un apel la proprietarii de autoturisme să nu degajeze zăpada de pe/dintre autoturisme în stradă pentru a nu bloca circulația rutieră a celorlalte autovehicule, dar, mai ales, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor de deszăpezire. 

Pe lângă conducătorii primăriei, la şedinţa comitetului au mai participat reprezentanții Prefecturii Olt, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), Secției Olt – Drumuri Naționale, Companie de Apă ”Oltul”, Loctrans Slatina, Poliția Locală Slatina, firme de deszăpezire etc. 

În cadrul ședinței s-a stabilit că nu sunt drumuri județene blocate și că circulația în județ se desfășoară în condiții de iarnă. Au fost semnalate probleme cu furnizarea energiei electrice în câteva localități din județ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here