Efectele ninsorii abundente în Olt: Mii de consumatori au rămas fără energie electrică

Mii de consumatori din Olt ai rămas, duminică şi luni, fără alimentare cu energie electrică, întreruptă, în mai multe localităţi din cauza avariilor produse la reţelele de distribuţie de zăpada abundentă căzută. 

Conform raportării CEZ Distribuție SA de luni, 8 ianuarie, ora 08.00, fără energie electrică rămăseseră 6.613 de consumatori. Până la ora 11.00, numărul consumatorilor eafectaţi scăzuse la 6340. 

„Referitor la deficiențele și deranjamentele în alimentarea cu energie electrică datorate fenemoenelor meteorologie înregistrate, prefectul județului Olt a solicitat astăzi primăriilor comunicarea, în regim de urgență, a situațiilor existente. Astfel, s-a solicitat transmiterea datelor cu privire la deficiențele și deranjamentele în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor casnici și a instituțiilor publice (școli, grădinițe, spitale, dispensare medicale, primării etc)”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt. 

După centralizarea datelor, prefectul județului, Silviu Neacşu, va prezenta conducerii CEZ Distribuție SA Slatina situația centralizată la nivelul localităților din județ, solicitând să fie dispuse în regim de urgență măsurile necesare și întocmirea un grafic cu termene precise în care vor fi remediate aceste deficiențe. De asemenea, reprezentantul guvernului în judeţ cere CEZ Distribuție SA Slatina să comunice public situația deranjamentelor din județ și perioada estimativă de remediere.

Echipele CEZ se află în teren la această oră în vederea remedierii deficiențelor.

„Prefectul județului Olt a convocat astăzi o ședință extraordinară a CSJU Olt pentru a analiza situația existentă la nivelul județului (drumuri, spitale, unități de învățământ, utilități publice etc) și a stabili măsurile care se impun a fi luate în perioada imediat următoare, Centrul de comunicare al CJSU Olt urmând să prezinte o informare în acest sens”, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here