Olt: Peste 90 de infracţiuni depistate şi peste 1.100 de amenzi aplicate de poliţişti în doar 10 zile

Peste 90 de infracțiuni și peste 1.100 de sancțiuni contravenționale au fost constatate, în ultimele 10 zile, de polițiștii olteni, care au acționat în baza unui plan derulat la nivel naţional. Totodată, oamenii legii au reținut 48 permise de conducere aparţinând şoferilor certaţi cu legea, cele mai multe pentru consum de alcool.
În baza planului ,,Sărbători de iarnă în siguranță”, Poliția Română a acționat la nivel național, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în sezonul rece. Astfel, în perioada 08 -17 ianuarie, la nivelul județului Olt, poliţiştii au constatat 92 de infracţiuni, dintre care 65 de natură judiciară, 20 la regimul circulaţiei rutiere, 3 la regimul silvic şi 4 alte genuri. 

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1164 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 163.449 lei. 

„Dintre sancțiunile aplicate, 117 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 5 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 4 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 3 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii rutieri au aplicat 1.005 sancţiuni contravenţionale, 220 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice ( cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune) și una pentru lipsa anvelopelor de iarnă. 

Totodată, au fost reținute 48 permise de conducere, dintre care şapte pentru viteză și 22 pentru consum de alcool, fiind retrase și 13 certificate de înmatriculare, dintre care unul pentru lipsa anvelopelor de iarnă. 

„Reamintim că polițiștii acționează permanent, la nivelul întregului județ, pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice. Totodată, polițiștii monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire”, a mai spus Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here