Candidatul PNL la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, îşi inaugurează biroul de campanie cu 200 de cozonaci

Candidatul impus de deputatul Gigel Ştirbu pentru a candida din partea PNL la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, îşi va inaugura, duminică, sediul de campanie electorală în spaţiul închiriat de liberali în centrul oraşului, lângă Biblioteca Judeţeană. El îşi va trata invitaţii, precum odinioară Mitzura Arghezi, pe când era deputat de Olt, cu cozonac.

Printre invitaţi se vor număra figuri din conducerea organizaţiei şi simpli membri, Marius Bălaşa lansând invitaţia şi pentru jurnalişti. „Vă invit, duiminică, la inaugurarea noului birou al PNL, să servim un cozonac şi-un ceai. Nu pentru o conferinţă de presă, ci ca să fiţi alături de noi, de mine şi de colegii mei din partid”, a lansat Marius Bălaşa invitaţia jurnaliştilor prezenţi la o conferinţă de presă.

Surse din cadrul partidului au spus că, pentru acest eveniment, Bălaşa ar fi comandat 200 de cozonaci.

Spaţiul a fost închiriat pentru suma de 800 de euro lunar de PNL, pe banii strânşi din cotizaţiile membrilor de partid, potrivit lui Bălaşa. Întrebat cum explică mesajele cu substrat electoral afişate pe geamurile spaţiului, candidatul PNL a spus că, din ceea ce i-au spus unii colegi de partid, nu încalcă legile electorale. Legea 67/ 2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale stipulează, la articolul 61: „Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbată care precedă data alegerilor, la ora 7,00”.

Marius Bălaşa a fost validat, luni, de Biroul Politic Naţional al partidului în ciuda mai multor scandaluri legate de modul în care el a fost băgat pe gât liberalilor olteni de protectorul său, deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, în urma unui sondaj trucat, potrivit mai multor informaţii apărute în spaţiul public. Ulterior, Bălaşa a fost impus şi la conducerea PNL Slatina, poziţie care să îi solidifice calitatea de candidat. Scandalul a împărţit organizaţia în doouă tabere şi a făcut unele figuri politice, precum Sorin Brătoi, fost co-preşedinte al PNL Slatina, să părăsească partidul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here