Candidatul Mişcării Populare la Primăria Slatina, Victor Iacobescu, a demisionat din partid

Candidatul Mişcării Populare la funcţia de primar al Slatinei, profesorul Victor Iacobescu, a părăsit, joi, partidul. Gestul său a fost urmat de alţi doi membri ai partidului, Elena Ene, vicepreşedinte al organizaţiei şi vicepreşedinte la nivel naţional, şi Ionuţ Comănescu, vicepreşedinte al MP Slatina.

Demisia celor trei vine la scurtă vreme de la un gest similar al preşedintelui Mişcării Populare Olt, Marian Vasile, care a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid.

„Pentru mine astăzi se încheie o etapă în care am crezut. Am venit în Partidul Mişcarea Populară, aşa cum se numea pe atunci, crezând că principii, idealuri, în promovarea intelectualilor şi a ideilor pe aceştia puteau să le propună”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Victor Iacobescu.

Motivul principal pentru care Iacobescu a recurs la acest gest este acela că noua conducere a organizaţiei, coordonată de fostul parlamentar Marin Bobeş, nu l-a contactat în nici un fel pentru discuţii legate de paşii ce trebuie urmaţi în ceea ce priveşte candidatura sa.

„În urma demisiei domnului Marian Vasile, am aşteptat să văd ce se aşteaptă la Olt şi la Slatina de noua conducere. Nu am fost contactat, nu am fost sunat nici de domnul preşedinte (Marin Bobeş – n.r.), nici de domnul secretar general (Claudiu Matei – n.r.) pentru participa la acea conferinţă de presă (prima întâlnire a noii conduceri cu presa – n.r.) sau să stabilim care sunt obiectiveve pe acest an, pentru a câştiga Primăria Slatina şi, ulterior, pentru alegerile parlamentare. Am înţeles astfel că prezenţa mea nu mai este dorită în acest partid. Decât să fiu unul dintre cei care nu-şi găsesc rolul, rostul în acest partid, am luat decizia ca, începând de astăzi, să nu mai fac parte Mişcarea Populară Slatina, Mişcarea Populară Olt. Nu este o decizie pe care am luat-o cu uşurinţă. Am analizat şi mi-am dat seama că felul în care se doreşte, de către actuala conducere, in absentia, să se facă politică la Olr va duce la un eşec. M-am înscris în această luptă electorală în urmă cu aproape un an şi chiar am crezut, şi încă mai cred, că prin ideile, prin proiectele pe care le-am propus am fi câştigat Primăria municipiului Slatina. Nu am înţeles şi încă nu înţeleg de ce se doreşte să se bată pasul pe loc. Nu vreau să fac parte dintr-o echipă care merge cu frâna pusă şi eşecul să fie unul iminent. Am fost sunat de prieteni, de cunoştinţe care m-au întrebat dacă mă regăsesc alături de noua conducere. Bineînţeles, cunosc trecutul unor persoane, am început să cunosc trăsăturile de caracter dominante ale acestora şi mi-am dat seama că nu mă regăsesc. Educaţia, bunul-simţ nu îmi permit să mă alătur unei echipe care din start porneşte cu un eşec asumat. Nu înţeleg şi nu am înţeles care sunt proiectele noi echipe, nu am fost anunţat şi din această cauză consider că am devenit o persona non grata”, a mai spus Victor Iacobescu.

Întrebat dacă are un alt proiect politic în viitorul apropiat, Victor Iacobescu a spus că nu va renunţa la candidatură, intenţionând să candideze din poziţia de independent, „deocamdată”. El a primit deja unele oferte din partea unor formaţiuni politice, pe care însă le-a refuzat.

„Un preşedinte de organizaţie m-a sunat în urmă cu două sau cu trei zile şi mi-a spus că a vorbit cu cineva din actuala conducere şi că eu dacă mi-aş susţine financiar campanie, n-ar fi nici o problemă. Acum eu nu înţeleg ce înseamnă a-mi susţine financiar campania. Adică să vin cu o anumită sumă de bani, s-o pun la dispoziţa partidului şi să spun «uite ăştia sunt banii mei, eu candidez»? Nu. Eu nu sunt de profesie candidat şi nu m-am născut primar. Nu pot spune cine mi-a făcut oferta. Nu am nume”, a reliefat Victor Iacobescu. Acesta spune că a mai primit o ofertă să se alăture unui partid în schimbul unor funcţii şi a unor privilegii care ulterior i-ar fi putut aduce şi unele câştiguri materiale, ofertă pe care, de asemenea, a refuzat-o.

Gestul său a fost urmat, tot ieri, de alţi doi tineri, Elena Ene, vicepreşedinte al organizaţiei şi vicepreşedinte la nivel naţional, şi Ionuţ Comănescu, vicepreşedinte al MP Slatina, care au declarat că nu pot merge alături de actuala conducere a Mişcării Populare Olt.

Cel care a înfiinţat organizaţia judeţeană a Mişcării Populare în Olt, Marian Vasile, s-a retras, în 11 ianuarie, din toate funcţiile deţinute în partid, rămânând simplu membru. 

Deşi a spus că nu neînţelegerile cu secretarul general de atunci al MP Olt, fostul senator Marin Bobeş, a fost motivul real al demisiei sale, Marian Vasile a vorbit şi despre un puci pe care fostul parlamentar, împreună cu alte persoane, l-au încercat împotriva sa. În puciul derulat cu puţin înaintea Crăciunului ar fi fost implicat şi fostul viceprimar al Slatinei Gabriel Diaconu, ieşit nu demult din puşcărie, unde şi-a ispăşit o pedeapsă de câţiva ani pentru fapte de corupţie. De altfel, Marian Vasile susţine că nu a fost pentru prima oară când Marin Bobeş ar fi încercat să îl înlăture de la conducere şi că de fiecare dată ar fi eşuat.

A doua zi, în 12 ianuarie, Bobeş a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei, locul de secretar general revenindu-i caracaleanului Claudiu Matei. Cei doi au organizat imediat o conferinţă de presă în care au anunţat că Victor Iacobescu nu ar fi singura soluţie pentru o candidatură la funcţia de primar al Slatinei şi că se va face un sondaj pentru desemnarea unui candidat cu şanse reale în alegerile locale din această vară. 

Este posibil ca domnul profesor Iacobescu să rămână candidat, dar vom face nişte sondaje. Avem încă două sau trei variante. Vom face nişte sondaje ale noastre şi vom pune candidat care să ia cel puţin atâtea voturi câte aş putea să iau eu”, a declarat Marin Bobeş, afirmând că numărul de voturi pe care le-ar acumula el dacă ar candidat la Primăria Slatina ar fi de minimum 6.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here