Fostul adjunct al IPJ Olt Valerian Iliescu a scris un roman de dragoste. Volumul va fi lansat şi la Slatina

Comisarul Valerian Iliescu, fost adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt pe vremea când instituţia era condusă de comisarul Ion Voicu, a scris şi publicat recent un roman de dragoste şi război inspirat din fapte reale. După ce volumul a fost lansat, la sfârşitul anului trecut, la Alexandria, autorul intenţionează să îşi lanseze cartea, marţi, şi la Slatina.
Intitulat „Dragoste pe Vit”, volumul tratează o frumoasă şi dramatică poveste de dragoste şi război inspirată din fapte reale, avându-l ca personaj principal pe Ionică, nimeni altul decât străbunul autorului, plecat din satul natal Oporelu, cu încă 10 consăteni, în Războiul de Independenţă, dincolo de Dunăre, în Bulgaria, pe malul râului Vit (de unde şi numele cărţii).
Cartea va fi lansată, marţi, 26 ianuarie, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Judeţean „Ion Minulescu” din Slatina.

Volumul va fi recenzat de Teodor Mitroi (director al Colegiului Tehnic „G-ral David Praporgescu” din Turnu Măgurele), Viorel Fota (directorul Bibliotecii Judeţene „Marin Preda” Alexandria), Bogdan Bădiţoiu (director al Arhivelor Statului  – Filiala Olt), scriitorii Victor Constantin şi Cecilia Romaniuc.

Nu este pentru prima oară când comisarul Valerian Iliescu se preocupă de literatură, el fiind cunoscut de mai mulţi ani ca un pasionat de creaţia literară. El a debutat, în urmă cu peste un deceniu, la revista „Misiune continuă” cu povestirea ,,Din pământul românesc se aude un strigăt disperat, ajunge!”. În ediția 2005 a almanahului „Pentru Patrie” a publicat, de asemenea, drama „Abia târziu în noapte pescărușul reuși să zboare”. Poliţistul este co-autor, împreună cu Victor Constantin, al volumului „Doamna – peste ani şi ani”, reeditat de mai multe ori, precum și al volumului „Peregrini prin America”.

În prezent, el este adjunctul şefului Poliţiei Turnu Măgurele, acolo unde, în 2013, s-a transferat de la IPJ Olt în urma unui scandal care a cutremurat conducerea inspectoratului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here