De ce a demisionat Apostoliceanu de la conducerea Loctrans SA? Află cum îşi teroriza „pulifriciul” subordonaţii

Demisia pe care Bogdan Apostoliceanu şi-a dat-o, la mijlocul săptămânii trecute, din funcţia de director al SC Loctrans SA Slatina nu a fost un act unilateral de voinţă sau o nebunie de moment a semnatarului; gestul său a venit în urma unui conflict de proporţii între el şi angajaţii companiei generat de comportamentul de zbir al noului director.

Mai precis, la scurtă vreme după ce a venit la conducerea operatorului de transport în comun, Bogdan Apostoliceanu a demarat o amplă acţiune de terorizare a personalului din subordine intenţionând să scape de cei mai vechi angajaţi pentru a-şi întemeia un fel de gaşcă prin aducerea în cadrul companiei a unor oameni agreaţi de el, amici şi cunoscuţi, fără nici o experienţă în domeniu, potrivit unor surse din cadrul societăţii. În câteva cazuri şi-a pus în aplicare planul. Pe lista neagră s-ar fi aflat şi fostul director al companiei Ion Ion, pe care l-a înlocuit Apostoliceanu şi care, vreme de mai mulţi ani, cât a condus compania, a asigurat un foarte bun management care a condus la rezultate pe măsură.

De altfel, numărându-se printre „pulifricii” fostului primar şi ministru Darius Vâlcov (aşa îi numea acesta pe cei pe care îi folosea în afacerile murdare pentru care a şi fost trimis în judecată de DNA), Bogdan Apostoliceanu, care a ocupat în anii din urmă, pe criterii politice, nu de competenţă, funcţii de conducere în mai multe instituţii publice, a aplicat la Loctrans tactica fostul său şef politic, încercând, după modelul acestuia, să se înconjoare de o clică obedientă care să nu-i iese din cuvânt şi care să-i îdeplinească orbeşte ordinele. „Vroia să controleze totul şi să îşi asigure astfel o lungă şefie aici la noi”, au dezvăluit sursele citate.

Bogdan Apostoliceanu şi-a început cariera politică în PSD, din partea căruia a fost ales, cu ani în urmă, consilier local în municipiul-reşedinţă de judeţ. El a fost convins de Darius Vâlcov, pe când acesta era primar al Slatinei, să treacă în barca PDL. La alegerile parlamentare din 2012, el a candidat pe listele Alianţei România Dreaptă pentru un loc de deputat în Colegiul uninominal 1. A pierdut zdrobitor, iar relaţiile lui Vâlcov l-au ajutat să ocupe postul de director la Poşta Olt. În baza aceleiaşi susţineri, în mai 2013 şi-a schimbat job-ul, trecând pe postul de director al Direcţiei Administraţia Domeniului Public şi Privat (DADPP) din cadrul Primăriei Slatina. Ulterior, el a venit la conducerea Loctrans SA, de unde pleacă peste câteva zile prin demisie.

În septembrie 2015, Judecătoria Slatina a admis solicitarea Parchetului local care cerea reînceperea urmăririi penale împotriva a trei persoane, printre care se număra şi Bogdan Apostoliceanu, pentru două infracţiuni, aceea de ucidere a animalelor cu intentie, fără drept, şi pentru abuz în serviciu. necazurile i se trag de când era şef la Patrimoniu şi asculta orbeşte de ordinele primarului de atunci Minel Prina, care a făcut o afacere grasă din gestionarea problemei câinilor fără stăpân în defavoarea bietelor patrupede şi în favoarea unei firme de casă a primăriei. Detalii AICI.

Locul lui Apostoliceanu, care, după ce scandalul generat de el a ajuns la urechile mai multor decidenţi din administraţia publică, a demisionat, joi seară, din funcţie, va fi luat de Cătălin Grecu, potrivit unor surse locale, care are experienţă în comunicare acumulată în cadrul câtorva instituţii publice în care a lucrat, precum Prefectura Olt sau Consiliul Judeţean. El a făcut mai multă vreme parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, reprezentând în acest organism Consiliul Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here